Αθλητισμός|09.04.2024 17:28

Champions League: Μεγάλα ματς στα προημιτελικά στη σκιά της απειλής του ISIS - Συναγερμός σε Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι

Newsroom

Το Champions League εισέρχεται στην τελική ευθεία με τα πρώτα ματς των προημιτελικών αλλά η UEFA και στις ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός πριν από τα κρίσιμα ματς Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ - Μπάγερν, Ατλέτικο - Ντόρτμουντ και Παρί - Μπαρτσελόνα καθώς ο ISIS απειλεί με τρομοκρατικό χτύπημα!

Η βρετανική αστυνομία έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή ένα έκτακτο «ισχυρό σχέδιο αστυνόμευσης» για τον αποψινό (9/4, 22:00) αγώνα της Άρσεναλ με την Μπάγερν Μονάχου στο Λονδίνο. «Γνωρίζουμε τις αναφορές στο διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με κλήσεις για στόχευση αγώνων σε όλη την Ευρώπη και εδώ στο Λονδίνο», δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου προσθέτοντας ότι «θέλουμε να καθησυχάσουμε το κοινό ότι έχουμε ένα ισχυρό σχέδιο αστυνόμευσης για τον αποψινό αγώνα».

Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται οι αρχές και στη Μαδρίτη, όπου το βράδυ θα παίξουν η Ρεάλ με τη Σίτι σε ένα ματς που θα το παρακολουθεί σχεδόν όλος ο πλανήτης! Τα μέτρα αστυνόμευσης στην ισπανική πρωτεύουσα είναι αυστηρά λόγω της απειλής που υπάρχει, η οποία προ ημερών είχε γίνει και για το ντέρμπι της γερμανικής Bundesliga μεταξύ της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ.

Παράλληλα, η ασφάλεια ενισχύθηκε σημαντικά και στο Παρίσι ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (10/4-22:00) μεταξύ της Παρί και της Μπαρτσελόνα στο Παρκ ντε Πρενς, αφού το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε μια απειλή για τον πρώτο προημιτελικό του Champions League, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Ντερμανάν.

«Ο αρχηγός της αστυνομίας, με τον οποίο μίλησα πολύ νωρίς σήμερα το πρωί (9/4), έχει ενισχύσει σημαντικά τα μέσα ασφαλείας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας αναφερόμενος σε «σαφή απειλή που αναφέρεται δημόσια από το Ισλαμικό Κράτος. «Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε τους προημιτελικούς του Champions League (προγραμματισμένοi για την Τρίτη και την Τετάρτη), όχι συγκεκριμένα στη Γαλλία, μέσω ενός από τα πρακτορεία επικοινωνίας του», είπε στο AFP μια στενή πηγή.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

  • Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου 09/04 - 22:00 (Cosmote Sport 3)
  • Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 09/04 - 22:00 (Cosmote Sport 2)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 10/04 - 22:00
  • Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 10/04 - 22:00

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι

Κάποιοι χαρακτήρισαν ως πρόωρο τελικό αυτή την αναμέτρηση δύο ομάδων που έχουν... παρελθόν τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μαδριλένοι είχαν εννέα μέρες «κενό» για να προετοιμαστούν για το πρώτο παιχνίδι με τους «Πολίτες», καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν έγινε αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στη φάση των «16» η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Λειψίας (0-1, 1-1) και ο Κάρλο Αντσελότι και οι παίκτες του ξέρουν ότι θα πρέπει να κάνουν πολύ καλύτερες εμφανίσεις για να προκριθούν στα ημιτελικά.

«Την περασμένη σεζόν παίξαμε χωρίς θάρρος και προσωπικότητα. Αυτές είναι θεμελιώδεις πτυχές σε τέτοιου είδους αγώνες και πέρυσι μας έλειψε αυτό στη ρεβάνς. Προφανώς υπήρχε και έλλειψη ποδοσφαίρου σε ορισμένες καταστάσεις. Δεν ήταν μόνο θέμα χαρακτήρα, αλλά και τεχνικό. Μας άσκησαν μεγάλη πίεση μπροστά και δεν αναζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις. Αυτά είναι πράγματα που θέλουμε να αποφύγουμε σε αυτή τη σειρά» ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός μιλώντας χθες στη συνέντευξη Τύπου.

«Δεν μπορούμε να έρθουμε εδώ μόνο και μόνο για να ελέγξουμε το παιχνίδι, θα πρέπει να πληγώσουμε την Ρεάλ, να τους τιμωρήσουμε, να βάλουμε γκολ. Δεν είναι ποτέ εύκολο να αποκλείσεις την Ρεάλ για δύο σερί χρονιές. Η Ρεάλ έπαιξε άσχημα πέρυσι στο δεύτερο μεταξύ μας παιχνίδι; Σε αυτές τις ομάδες φαίνεται πως όταν χάνουν είναι επειδή παίζουν άσχημα. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Ήμασταν καλύτεροι και κάναμε αρκετά πράγματα καλά» σχολίασε, από την πλευρά του, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος στάθηκε στον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ως έναν παίκτη που ξεχωρίζει φέτος στη «βασίλισσα»: «Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι αυτό που έχει στο μυαλό του. Έχει μία υπέροχη σεζόν, είναι πολύ νέος και έχει εντυπωσιακή καριέρα μπροστά του».

Η αγγλική ομάδα είχε φορτωμένο πρόγραμμα το τελευταίο διάστημα με συνεχή παιχνίδια, αλλά έχει καταφέρει να «φτιάξει» αήττητο 25 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.

Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα η Ρεάλ και μοναδικό ερώτημα είναι αν θα επιλεγεί ο Νάτσο ή ο Ορελιέν Τσουαμενί για να παίξει δίπλα στον Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας. Στο αντίπαλο... στρατόπεδο, οι Νέιθαν Άκε και Κάιλ Γουόκερ έμειναν στο Μάντσεστερ, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Γιόγκο Γκβάρντιολ.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λιούις, Ντίας, Στόουνς, Ακάντζι, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντοκού, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Χάαλαντ.

Άρσεναλ - Μπάγερν

Μπορεί η ομάδα του Μονάχου να μην διανύει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, αλλά ο Μικέλ Αρτέτα μίλησε με απθεωτικά λόγια για την αντίπαλο της Άρσεναλ.

«Απέναντί μας το βράδυ της Τρίτης θα βρούμε έναν από τους συλλόγους με τους περισσότερους θριάμβους στην Ευρώπη αλλά ανυπομονούμε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο. Είναι ομάδα τοπ επιπέδου, είμαι μεγάλος θαυμαστής του Τούχελ, του τρόπου που δουλεύει στο γήπεδο και δημιουργεί τις ομάδες του. Έχω μάθει πολλά από εκείνον, κοιτάζοντας αυτά που έκανε. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και τώρα θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, εάν το πετύχουμε θα έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε την Μπάγερν» είπε ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος ρωτήθηκε και για τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσουν οι παίκτες του να σταματήσουν τον Χάρι Κέιν.

«Δεν είναι μόνο αυτός, έχουν άλλους δέκα παίκτες. Γνωρίζουμε την ποιότητα όλων των παικτών της Μπάγερν και ειδικά τη δική του. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε ομαδικά. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εμάς είναι η συνέπεια του Κέιν, δείτε τα νούμερα που είχε τα δέκα προηγούμενα χρόνια. Εκπληκτικά! Μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, εμείς θα προσπαθήσουμε να μην τροφοδοτηθεί εύκολα» απάντησε ο Αρτέτα, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Οι «κανονιέρηδες» είναι σε αυτή την φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια και θέλει να προχωρήσει ακόμα περισσότερα.

Οι Βαυαροί, από την άλλη, ταξίδεψαν στο Λονδίνο λίγες ημέρες μετά την σοκαριστική ήττα με 3-2 από την Χάιντενχαϊμ στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μοναδικός τίτλος που τους έχει απομείνει να διεκδικήσουν για να... σώσουν την φετινή, πολύ άσχημη σεζόν.

«Μας λείπει το πάθος στο πρωτάθλημα. Δεν δείχνουμε την ίδια σταθερότητα στο πρωτάθλημα, όμως αύριο (σ.σ.) δεν παίζουμε πρωτάθλημα. Μας αξίζει η κριτική. Η πείνα, το πάθος δεν είναι αυτή που ελπίζουμε» είπε ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τον πάγκο της ομάδας. Ο Γερμανός προπονητής μπορεί ξανά να υπολογίζει τους Νουσαΐρ Μαζραουί, Λιρόι Σανέ, Κίνγκσλεϊ Κομάν, Μάνουελ Νόιερ.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Ζιντσένκο, ¨Εντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς, Μαρτινέλι, Ζεσούς, Σάκα.

Μπάγερν: Νόιερ, Ντέιβις, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Κίμιχ, Λάιμερ, Γκορέτσκα. Κομάν. Μουσιάλα, Σανέ, Κέιν.

ISISΜάντσεστερ ΣίτιΜπαρτσελόνατρομοκρατίαειδήσεις τώραChampions LeagueΡεαλ ΜαδρίτηςΑρσεναλ