Αθλητισμός|30.04.2024 14:12

Champions League: Τιτανομαχία στο Μόναχο μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

Με τιτανομαχία στο Μόναχο ανοίγει η αυλαία των ημιτελικών του Champions League. Η κάτοχος έξι ευρωπαϊκών τίτλων Μπάγερν Μονάχου θα αναμετρηθεί με την πολυνίκη του θεσμού και 14 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης

Η σέντρα της μεγάλης «μάχης» θα γίνει στις 22.00 (τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 1) και οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό. Η Ρεάλ αναζητεί τη 18η παρουσία της σε τελικό, ενώ η Μπάγερν θέλει να δώσει το παρών για 12η φορα. Ενδεχομένως πάντως, μολονότι αμφότερες κουβαλούν βαριά κληρονομία στη διοργάνωση, η παρουσία τους στον ημιτελικό δεν ήταν δεδομένη πριν από μερικές εβδομάδες.

Η Μπάγερν δεν διανύει την καλύτερη περίοδό των τελευταίων ετών, καθώς έμεινε από νωρίς πίσω στο πρωτάθλημα, όπου η τρομερή Λεβερκούζεν σταμάτησε την κυριαρχία της μετά από δώδεκα χρόνια. Με δεδομένο ότι έχασε και το Κύπελλο, το Champions League αποτελεί τον μονόδρομο. Παρά τις αυξομειώσεις στην απόδοσή της όμως, οι Βαυαροί ξεπέρασαν τα προβλήματα και πλέον απέχουν δύο βήματα απ' τον τελικό. Σε μια καταστροφική σεζόν με πολλά αρνητικά αποτελέσματα και πολλές αρνητικές εμφανίσεις , η χρονιά μπορεί να σωθεί μέσω του Champions League.

Απ' την άλλη πλευρά και η Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί να είναι το πιο βαρύ όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν το φαβορί. Κάτι που το απέδειξε και η εξέλιξη (ιδίως) του δεύτερου αγώνα, όπου οι Πολίτες κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο γήπεδο αναγκάζοντας τους Μερένχες σε ένα παθητικό παιχνίδι. Εν τέλει η ομάδα του σπεσιαλίστα Κάρλο Αντσελότι έκανε το θαύμα της στα πέναλτι και οι Μαδριλένοι μπορούν να ελπίζουν στο 15ο αστέρι, ενώ ήδη οδεύουν προς την κατάκτηση και της La Liga.

H παράδοση

Τι συνέβη στους προημιτελικούς; Η Μπάγερν ήταν καλύτερη και στους δύο αγώνες κόντρα στην Άρσεναλ, πήρε ισοπαλία 2-2 στο Λονδίνο και νίκησε με 1-0 στη ρεβάνς χάρη στο γκολ του Τζόσουα Κίμιχ και εξασφάλισε θέση στην τετράδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης ίδρωσε πολύ περισσότερο και χρειάστηκε να περάσει δύσκολες στιγμές. Άντεξε όμως και πήρε τη μεγάλη πρόκριση.

Η Μπάγερν και η Ρεάλ τέθηκαν αντιμέτωπες για τελευταία φορά στο Champions League το 2018, και πάλι στους ημιτελικούς, όπου η Ρεάλ προκρίθηκε στον τελικό. Νίκησε 1-2 στο Μόναχο και πήρε ισοπαλία 2-2 στο Μπερναμπέου. Είχαν συναντηθεί ξανά και στα προημιτελικά του Champions League το 2017, οπότε η Ρεάλ είχε προκριθεί ξανά με νίκη στο Μόναχο με 1-2 και νίκη με 4-2 στην παράταση στη ρεβάνς του Μπερναμπέου (1-2 είχε νικήσει η Μπάγερν στην κανονική διάρκεια). Εντυπωσιακή ήταν η πρόκριση της Ρεάλ επί της Μπάγερν και το 2014 καθώς οι Μερένχες διέλυσαν τους Βαυαρούς στο Μόναχο με 0-4, ενώ κέρδισαν και στη Μαδρίτη με 1-0. Γίνεται αντιληπτό ότι η Ρεάλ έχει κερδίσει και στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στο Μόναχο!

Τούχελ: «Δύο πρόωροι τελικοί»

«Είναι δύο πρόωροι τελικοί. Και θα παρουσιάσω μια ενδεκάδα για έναν τελικό. Δεν θα αγωνιστούμε με παίκτες που δεν είναι έτοιμοι για 90 λεπτά. Δεν θα σκεφτώ το δεύτερο παιχνίδι γιατί πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στον πρώτο αγώνα που θα είναι καθοριστικό για το δεύτερο παιχνίδι Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κερδίσουμε και θα υπάρχει χρόνος να σκεφτούμε την επιστροφή» είπε ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο με την Τσέλσι το 2021 και οδήγησε την Παρί στον πρώτο της τελικό το 2020!

Ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος έχει συμφωνήσει να αποχωρήσει από την Μπάγερν στο τέλος της σεζόν, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τους τραυματίες της ομάδας του. «Ντε Λιχτ και Ουπαμεκάνο θα είναι στην προπόνηση και δεν θα ξέρουμε μέχρι να τελειώσει, όπως ακριβώς και με τον Μουσιάλα» είπε, ενώ μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Κάρλο Αντσελότι: «Ο τρόπος ζωής του, το βιογραφικό του και η εμπειρία του τον κάνουν ένα είδος πατέρα για τους παίκτες του. Ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο για τον οποίο είναι πεπεισμένος. Δεν νομίζω ότι το μόνο πράγμα που κάνει είναι να επιλέγει έντεκα παίκτες και αυτό είναι όλο. Αυτό που κάνει δεν είναι ένα τυχερό παιχνίδι. Εμείς θα εστιάσουμε στο περιεχόμενο, θα παίξουμε με μια συγκεκριμένη ελευθερία. Μπορεί να είναι μια σύντομη στιγμή που θα μας οδηγήσει στην κορυφή του κύματος και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Νομίζω ότι έχουμε και κάποια εμπειρία».

Αντσελότι: «Λίγοι πίστευαν ότι θα είμαι εδώ»

Από την πλευρά του, ο Κάρλο Αντσελότι άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας τη συνέντευξη Τύπου με μάλλον... εντυπωσιακό τρόπο. «Λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσα να κάνω αυτή τη συνέντευξη Τύπου όταν κληρωθήκαμε με τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως το πετύχαμε. Είμαστε μια ομάδα που το βάρος της φανέλας της σε αυτή τη διοργάνωση μετράει πολύ. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν υποτιμάται ποτέ σε αυτή τη διοργάνωση. Αισθανόμαστε ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός για εμάς σε αυτή τη διοργάνωση από όλους όσοι συμμετέχουν» δήλωσε ο Ιταλός προπονητής.

Και πρόσθεσε: «Η Μπάγερν είναι δυνατή στις μεταβάσεις και έχει πολύ γρήγορους παίκτες. Μπορούν να παίξουν με διαφορετικούς τρόπους. Είμαστε δύο ομάδες που δεν έχουμε πολύ ξεκάθαρη ταυτότητα και μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια με διαφορετικούς τρόπους. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και πολύ σεβασμό για την Μπάγερν. Δεν είχαν καλή σεζόν στην Μπούντεσλιγκα, αλλά είχαν μια θεαματική παρουσία στα παιχνίδια με την Άρσεναλ. Η Άρσεναλ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στην Ευρώπη και έπαιξε δύο θεαματικά παιχνίδια...».

Σημαντική απουσία για τους γηπεδούχους είναι αυτή του Κίνγκσλεϊ Κομάν, ενώ ο Σερζ Γκνάμπρι επιστρέφει από τραυματισμό και δεν είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα. Για τους φιλοξενούμενους θα λείψει ο τιμωρημένος Ντάνι Καρβαχάλ.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Μπάγερν: Νόιερ – Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουί – Λάιμερ, Γκορέτσκα – Σανέ, Μουσιάλα, Γκερέιρο – Κέιν.
  • Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Κρόος – Μπέλιγχαμ – Ροντρίγκο, Βινίσιους.
Champions LeagueΡεαλ Μαδρίτηςειδήσεις τώραΜπάγερν Μονάχου