Αθλητισμός|04.05.2024 17:40

Championship: Η Ίπσουιτς επιστρέφει στην Premier League μετά από 22 χρόνια! Επάνοδος και για τη Λέστερ που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια

Newsroom

Η ιστορική Ίπσουιτς επιστρέφει στην Premier League μετά από 22 χρόνια! Η ομάδα της ανατολικής Αγγλίας που έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (1962), ένα Κύπελλο (1978) και ένα Κύπελλο UEFA (1981), επικράτησε 2-0 της Χάντερσφιλντ κατά την τελευταία αγωνιστική της Championship και εξασφάλισε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία της χώρας για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2001-02. 

Οι φίλοι της ομάδας με το σφύριγμα της λήξης έκαναν εισβολή στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας έξαλλα την ιστορική επιτυχία των tractor boys. Η Ίπσουιτς, η οποία πέρυσι είχε προβιβαστεί από τη League 1, έκανε το back to back στις ανόδους σε μια ονειρεμένη διετία. Τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, πίσω από τη Λέστερ που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και επιστρέφει στην Premier League έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της.

Στα πλέι οφ ανόδου, που οδηγούν στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ, θα παίξουν οι Λιντς που τερμάτισε τρίτη με την έκτη Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη, ενώ στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών η Σαουθάμπτον θα αντιμετωπίσει τη Γουέστ Μπρομ. Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα αναμετρηθούν στον τελικό για μια θέση στην Premier League.

Aντιθέτως, στη League One υποβιβάστηκαν οι Μπέρμπιγχαμ, Χάντερσφιλντ και Ρόδεραμ.

ΛιντςΛέστερChampionshipPremier LeagueΝόριτςειδήσεις τώρα