Αθλητισμός|25.05.2024 22:33

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός με buzzer beater Βαγιαννίδη στο 97'!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2023-24 με buzzer beater του Βαγιαννίδη στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι Πράσινοι κατάκτησαν το 20ό Κύπελλο της ιστορίας τους στο άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο επικρατώντας με 1-0 του Άρη σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τρεις αποβολές και είχε χαρακτήρα θρίλερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο! Την ώρα που όλα έδειχναν παράταση, ο Βαγιαννίδης, που είχε μπει στο παιχνίδι λόγω της αποβολής του Κώτσιρα, έγινε ο λυτρωτής με ένα χρυσό γκολ στο φινάλε αφήνοντας τους Κίτρινους με την πίκρα και δίχως τίτλο για 54η χρονιά!

Η εξέλιξη του τελικού

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό σε επίπεδο θεάματος. Οι δυο ομάδες ήταν εξαρχής νευρικές, αγχωμένες και πιεσμένες με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε πολλά λάθη. Έλειψε το καθαρό μυαλό και η δημιουργητικότητα. Επικράτησε η δύναμη, το πάθος και η ένταση. Ο φόβος της ήττας μάλλον ανάγκασε τις δυο ομάδες να προσέξουν πρωτίστως τις άμυνές τους με αποτέλεσμα να πάει περίπατο το καλό ποδόσφαιρο. 

Στο πρώτο 45λεπτο οι δύο φιναλίστ είχαν από μόλις μια ευκαιρία. Αντιθέτως, είχαν πολλά φάουλ και πέντε κίτρινες. Ο Άρης απείλησε στο 25' με κεφαλιά του Φαμπιάνο, την οποία απέκρουσε ο Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 27' με σουτ του Μαντσίνι μέσα απ' την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Κουέστα.

Τίποτα άλλο αξιοσημείωτο δεν είχε το ημίχρονο πέραν μιας αψιμαχίας του Σαμόρα με τον Κώτσιρα...

Γρήγορα στο β' ημίχρονο τα δεδομένα και οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν καθώς ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες. Στο 51' ο Κώτσιρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Σαμόρα.

Ο Παναθηναϊκός επηρεάστηκε αρνητικά, ο Άρης πήρε ψυχολογία και ακολούθησε ένα διάστημα που είχε τον έλεγχο και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Σαμόρα στο 55' και το 56'.

Στο 65' η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε καθώς τιμωρήθηκε και ο Νταρίντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αράο.

Μέσα σε λίγα λεπτά όμως ο Άρης... κατόρθωσε να μείνει με εννέα παίκτες! Κι αυτό διότι στο 71' ο Ζιλ σε μια φάση που κέρδισε επιθετικό φάουλ απ' τον Μπακασέτα, αντέδρασε άσχημα, χτύπησε τον άσο του Παναθηναϊκού και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα!

Στο 78' ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο β' ημίχρονο, όμως το σουτ του Μπερνάρ μέσα απ' την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Όλα έδειχναν παράταση όμως ο Βαγιαννίδης είχε άλλη άποψη. Ο Μπερνάρ και ο Χουάνκαρ συνδυάστηκαν ωραία απ' τα αριστερά και ο Βαγιαννίδης στο 97' με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το buzzer beater χαρίζοντας το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι (63' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζιλ, Νταρίντα, Γκαρθία (68' Βερστράτε), Σαμόρα, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

Αρηςτελικός κυπέλλουΠαναθηναϊκόςτελικόςΚύπελλο Ελλάδαςειδήσεις τώρα