Αθλητισμός|26.05.2024 13:43

Final 4 Euroleague: Βίντεο ντοκουμέντο από τις άγριες συμπλοκές Ελλήνων χούλιγκαν στο Βερολίνο

Newsroom

Σοκάρουν οι εικόνες από την αιματηρή συμπλοκή χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Βερολίνο, όπου είχαν μεταβεί για το Final Four.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται δεκάδες Έλληνες χούλιγκαν να τρέχουν, φορώντας κουκούλες και full face, ακριβώς έξω από τον σταθμό του μετρό «Prenzlauer Allee», όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής. 

 

Ακούγονται να φωνάζουν «πάμε» τη στιγμή που ανυποψίαστοι περαστικοί αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Στη συνέχεια σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους και ανταλλάσουν βρισιές. Το βίντεο κλείνει με τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα που μετέβησαν στο σημείο.

Διέφυγε τον κίνδυνο ο τραυματίας

Στο μεταξύ σημειώνεται πως Σέρβος φέρεται να είναι ο οπαδός που τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο.

Η γερμανική αστυνομία από την πλευρά της κάνει λόγο για επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στον σταθμό τρένου Prenzlauer Allee στο Βερολίνο, ωστόσο φαίνεται πως ενεπλάκησαν και άλλοι. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στο OPEN, έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές.

Πώς ξέσπασαν τα επεισόδια

Τα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 23:00 σε κεντρικό σημείο του Βερολίνου κοντά στον σταθμό του μετρό «Prenzlauer Allee». Σε βίντεο, που τραβήχτηκε λίγο μετά τις συμπλοκές, φαίνεται ισχυρή αστυνομική παρουσία και ασθενοφόρα στο σημείο. Διακρίνονται, επίσης, οπαδοί των δύο ομάδων πεσμένοι στο έδαφος.

Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, 25 από εκάστη ομάδα. Οι εμπλεκόμενοι, μάλιστα, χρησιμοποίησαν γκλομπ και ρόπαλα του μπέιζμπολ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ δεν προκύπτει ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κανονίσει ραντεβού μέσα από τα social media για να λύσουν τις διαφορές του. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι επιστρέφοντας από την έξοδο τους έπεσαν πρόσωπο με πρόσωπο με συνέπεια η κατάσταση να ξεφύγει και να καταγραφούν αυτές οι ντροπιαστικές για τον αθλητισμό εικόνες. 

Να σημειωθεί ότι μεμονωμένα επεισόδια εκτυλίχθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης. 

12 τραυματίες

Σύμφωνα με την ενημέρωση των γερμανικών Αρχών παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη σε 12 άτομα, o ένας εκ των οποίων, όπως έχει ήδη αναφερθεί, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο ακόμα άνθρωποι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, ενώ άλλα εννιά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

ΠαναθηναϊκόςEuroleagueΟλυμπιακόςχούλιγκανFinal 4επεισόδιαειδήσεις τώρα