Αθλητισμός|10.04.2019 11:19

Ο ΠΑΟΚ τιμά τη μνήμη των νεκρών του - Μια υπόσχεση που δεν τη λησµόνησε κανείς

Αντώνης Τσακαλέας

Η απόφαση των οργανωµένων φίλων του ΠΑΟΚ να συγκεντρωθούν το βράδυ της Κυριακής στο σηµείο όπου έχει µεταφερθεί το µνηµείο για τους έξι φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» που έφυγαν από τη ζωή τον Οκτώβριο του 1999 αποτελεί την πραγµατοποίηση µιας υπόσχεσης που είχε δοθεί από τον Μάιο του 2017 και την υπενθύµισε ο Ιβάν Σαββίδης τον Οκτώβριο του 2018.

Οταν οι «ασπρόµαυροι» επέστρεψαν, έπειτα από «ξηρασία» 14 ετών, στους τίτλους, µε την κατάκτηση του Κυπέλλου στις 6 Μαΐου 2017, στον Βόλο, λίγο πριν από την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Αθανασιάδης έθεσε θέµα αλλαγής διαδροµής, προκειµένου το λεωφορείο να περάσει από το παλιό κοµµάτι της εθνικής οδού και το σηµείο στο οποίο είχε µεταφερθεί το µνηµείο για τους έξι φίλους του ΠΑΟΚ.

Στο φινάλε µιας ηµέρας γεµάτης και έντονης, η πρόταση του αρχηγού του «∆ικεφάλου του Βορρά» (που είχε σηκώσει το τρόπαιο φορώντας µπλούζα µε µήνυµα για τον αδικοχαµένο Νάσο Κωνσταντίνου) έγινε αποδεκτή, µε το λεωφορείο να κάνει στάση στα Τέµπη και την αποστολή να κατεβαίνει, να απαθανατίζεται έχοντας εναποθέσει το τρόπαιο µπροστά στο µνηµείο και να δίνει υπόσχεση για την επιστροφή στο ίδιο σηµείο µε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής να µην πάρει στα χέρια του το τρόπαιο ακόµα και αν επιβληθεί της Λάρισας, όµως οι φίλοι των «ασπρόµαυρων» θέλησαν συµβολικά να γνωστοποιήσουν πως θα συγκεντρωθούν και θα περιµένουν την αποστολή του ΠΑΟΚ σε εκείνο το σηµείο.

Στο σηµείο που η αγάπη για τον ΠΑΟΚ έφερε τον Χαράλαµπο, τον ∆ηµήτρη, τη Χριστίνα, τον Αναστάση, τον Γιώργο και τον Κυριάκο εκεί, τους άφησε εκεί, και συνέχισε παραπέρα.

Αφιερωµένες επιτυχίες

Στην επιµνηµόσυνη δέηση που έγινε τον Οκτώβριο του 2018, ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει το «παρών» στα Τέµπη και είχε τονίσει: «Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν ξεχνούν, έρχονται εδώ κάθε χρόνο. Αυτό που µπορούµε να κάνουµε είναι να θυµόµαστε. Το µόνο που µπορούµε να κάνουµε είναι να φέρνουµε επιτυχίες και να τις αφιερώνουµε σε αυτούς. Θέλουµε το πρωτάθληµα και θα κάνουµε τα πάντα. Δεν θα µας σπάσει τίποτα. Για χάρη αυτών των παιδιών που αγαπούν πιστά τον ΠΑΟΚ όλα τα χρόνια της ιστορίας του. Την επόµενη χρονιά συµπληρώνονται 20 χρόνια από το τραγικό δυστύχηµα. Το πρωτάθληµα του χρόνου θα πρέπει να το φέρουµε εδώ». Το µνηµείο βρίσκεται σε νέο χώρο από το 2016, µετά τις συντονισµένες προσπάθειες των διοικούντων του ΠΑΟΚ µε τους υπευθύνους της κατασκευής του νέου κοµµατιού της εθνικής οδού.

Τρία προβλήµατα εν όψει Λάρισας

Η προετοιµασία για την αναµέτρηση της Κυριακής µε τη Λάρισα ξεκίνησε χθες, µε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βλέπει τον Τσούµπα Ακποµ να µην είναι σε θέση να προπονηθεί λόγω κατάγµατος διάφυσης τρίτου µετακαρπίου στο δεξί χέρι, και τους Λέο Ζαµπά και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να ακολουθούν ατοµικό πρόγραµµα. Ο Βραζιλιάνος προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο ισχίο και ο Ολλανδός αισθάνεται ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

ΤέμπηοπαδοίΠΑΟΚ