Αθλητισμός|10.04.2019 11:28

ΑΕΚ: Μάρκο Λιβάγια, ο παίκτης µε τα δύο πρόσωπα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Το συνολικό κόστος -ενοίκιο και οψιόν αγοράς- για την απόκτησή του από τη Λας Πάλµας έφτασε στα 2 εκατ. ευρώ. Εχει το υψηλότερο συµβόλαιο εντός του «κιτρινόµαυρου» ρόστερ και θεωρούνταν το µεγάλο αστέρι και ηγέτης σε µια χρονιά που περιλάµβανε υψηλές προσδοκίες. Ωστόσο, τα πράγµατα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά.

Τον φοβερό και τροµερό Μάρκο της περσινής περιόδου, εκείνον που µε δέκα γκολ και επτά ασίστ (σε 42 συµµετοχές) έκανε τη συµφωνία απόκτησής του να µοιάζει ευκαιρία, διαδέχθηκε ο Λιβάγια που είναι βουτηγµένος στις αδυναµίες του. Νευρικός, ασταθής, µε κακή φυσική κατάσταση, απασχόλησε περισσότερο µε τα λάθη του παρά µε όσα έκανε µέσα στο γήπεδο.

Το εντυπωσιακό -αλλά και δείγµα του πληθωρικού ταλέντου που διαθέτει- είναι πως οι απόλυτοι αριθµοί του Κροάτη είναι βελτιωµένοι σε σχέση µε πέρυσι. Ο Λιβάγια φέτος έχει ήδη 11 γκολ και οκτώ ασίστ σε 35 παιχνίδια. Αλλά δεν είναι ο παίκτης που καθήλωνε στο περσινό πρωτάθληµα, δεν έχει γίνει σηµείο αναφοράς στα µεγάλα παιχνίδια, ήταν φανερό πως ασφυκτιούσε µε τον Ουζουνίδη στον πάγκο. Τώρα µε τον Χιµένεθ δείχνει βελτιωµένος, αλλά και πάλι πληρώνει τα νεύρα του. Μόλις έκανε σπουδαίο µατς κόντρα στην Ξάνθη, δέχτηκε κάρτα και θα χάσει τα δύο από τα τρία µατς που αποµένουν για το πρωτάθληµα.

Οπως έχασε σχεδόν όλο το Champions League µε τις αποβολές του, όπως δεν µπόρεσε να καθιερωθεί στην Εθνική, στην οποία κλήθηκε στην αρχή της περιόδου. Ετσι δεν µπόρεσε να λάµψει περισσότερο και να φέρει στην ΑΕΚ κάποια αξιόλογη πρόταση για µεταγραφή του, όπως υπήρχε ως προσδοκία. Ο Λιβάγια παραµένει στην ατζέντα ιταλικών οµάδων, ενώ τον περασµένο Ιανουάριο (προς το τέλος της µεταγραφικής περιόδου) υπήρξε πρόταση και από οµάδα του MLS.

Στην ΑΕΚ δεν κλείνουν καµία πόρτα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει το κατάλληλο τίµηµα, που θα πρέπει να υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ. Ετσι κι αλλιώς ο Λιβάγια επιβεβαίωσε ουκ ολίγες φορές φέτος πως δεν είναι φορ, ενώ στη θέση που αγωνίζεται η ΑΕΚ έχει πληθώρα λύσεων (Μάνταλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης). Η ΑΕΚ δεδοµένα θα πρέπει να ξοδέψει αρκετά για το θέµα του επιθετικού. Το θέµα του Πόνσε παραµένει ανοιχτό και ασκούνται πιέσεις προς τον παίκτη πριν από την τελική επαφή µε τη Ρόµα, ενώ µε τον Αραούχο τηρείται στάση αναµονής.

ΑΕΚΜάρκο Λιβάγια