Αθλητισμός|10.04.2019 15:36

Ευρωπαϊκό γυμναστικής: Η τεράστια απουσία του Πετρούνια και το «νέο αίμα»

Κώστας Ασημακόπουλος

Στο Σέτσιν στρέφεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου το ενδιαφέρον της ενόργανης γυμναστικής

Στην πολωνική πόλη θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 275 αθλητών και αθλητριών (166 άνδρες, 109 γυναίκες) από 40 χώρες.

Ανάμεσά τους δεν θα βρίσκεται ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος προέρχεται από εγχείριση στον ώμο. Έτσι, θα πάρει τέλος το εκπληκτικό σερί νικών που είχε δημιουργήσει το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στην Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ και το 2018 στη Γλασκώβη.

Είχε «9 στα 9» χρυσά μετάλλια

Ο «άρχοντας των κρίκων» είχε ακόμη ένα ανεπανάληπτο σερί, καθώς επί 3 χρόνια παρέμεινε αήττητος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκοί Αγώνες), έχοντας πετύχει από τον Απρίλιο του 2016 το «9 στα 9» σε χρυσά μετάλλια.

Απών θα είναι και ο έτερος πρωταθλητής των κρίκων, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (6ος το 2017), ο οποίος επίσης προέρχεται από επέμβαση και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Πέντε ελληνικές συμμετοχές

Παρά τι απουσίες των δύο κορυφαίων γυμναστών η ελληνική γυμναστική θα εκπροσωπηθεί με πολλούς νέους αθλητές. Σήμερα στον προκριματικό της κατηγορίας ανδρών θα αγωνιστούν πέντε Ελληνες. Στον 1ο όμιλο θα αγωνιστούν ο Νίκος Κρανίτης στις ασκήσεις εδάφους, ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης στο ίδιο όργανο και ο Γιώργος Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο, με στόχο την τέλεια εκτέλεση που θα τους επιτρέψει να κυνηγήσουν την υπέρβαση και την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα.

Θα ακολουθήσουν στον 2ο από τους τρεις ομίλους οι Νίκος Ηλιόπουλος και Αντώνης Τανταλίδης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν προγράμματα και στα έξι όργανα (πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, έδαφος), φιλοδοξώντας να βρεθούν στην 24άδα των φιναλίστ του σύνθετου ατομικού.

Παράλληλα, θα διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα εισιτήριο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019», στους οποίους θα προκριθούν μέσω της κατάταξης του σύνθετου ατομικού συνολικά 18 αθλητές από ισάριθμες χώρες.

ΣποργυμναστικήΛευτέρης Πετρούνιας