«Χρυσός» ο Στέργιος Μπίλας στα 50μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Ιστορικό μετάλλιο για την Ελλάδα
NewsroomΟ Στέργιος Μπίλας χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου.
Ο 23χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα με χρόνο 23.15 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όπως έκανε και ο Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. μικτή ατομική.
Δεύτερος τερμάτισε ο Αυστριακός Σιμόν Μπούχερ με 23.19 και τρίτος ο Τσέχος Ντάνιελ Γκράτσικ με 23.26, ενώ το θεωρητικό φαβορί, ο Ούγγρος Σεμπάστιαν Σάμπο (πρωταθλητής Ευρώπης το 2021), περιορίστηκε στην πέμπτη θέση.
Ένα χρόνο αφότου κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Κ23, στο Ευρωπαϊκό του Δουβλίνου, ο Μπίλας πήγε ένα βήμα παραπάνω. Παρότι κολύμπησε λίγο πιο αργά σε σχέση με το πανελλήνιο ρεκόρ (23.06) που πέτυχε στον ημιτελικό, το 23.15 ήταν αρκετό για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο και τη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του. Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης κατακτά δύο χρυσά στο ίδιο τουρνουά, ενώ είναι και το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα.
- Οικογενειακή τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά: Νεκροί πατέρας, μητέρα και γιος μετά την πτώση του οχήματος
- Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αθήνα: Η προειδοποίηση Κολυδά για την Αττική και το 48ωρο κακοκαιρίας
- Πιλότος εξηγεί γιατί οι αεροπορικές εταιρείες έχουν γίνει τόσο αυστηρές με τα όρια βάρους των αποσκευών
- Έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ για το σπίτι του και τώρα τον υποχρεώνουν να ξηλώσει την ανακαίνιση - Ο απίστευτος λόγος