Αθλητισμός|15.04.2019 13:59

Ρεάλ Μαδρίτης: Ενα «ξεπούλημα» 600 εκατ. ευρώ!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το φετινό καλοκαίρι προδιαγράφεται ως το πιο κρίσιμο των τελευταίων ετών για την Ρεάλ Μαδρίτης, σε ότι έχει να κάνει με την επόμενη μέρα. Από την μια, ξεκινάει η «διαστημική» ανακαίνιση του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», η οποία θα στοιχίσει 525 εκατομμύρια ευρώ.

Και, από την άλλη, μπορεί να γίνει μεγάλο ξεκαθάρισμα σε ότι αφορά το ρόστερ, αφού αρκετοί παίκτες δείχνουν κορεσμένοι και ο προπονητής Ζινεντίν Ζιντάν έχει το ελεύθερο του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ, ώστε να κάνει ριζικές αλλαγές.

«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές για να γεμίσεις το ταμείο» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του «Ζιζού», ο οποίος φέρεται να θέλει για τη νέα Ρεάλ τους Πολ Πογκμπά και Εντέν Αζάρ, η απόκτηση των οποίων όμως στοιχίζει συνολικά περί τα… 300 εκατομμύρια ευρώ (!). Δεδομένη, όμως, θεωρείται και η απόκτηση ενός επιθετικού, με τον Λούκα Γιόβιτς της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης σε πρώτο πλάνο. Η τιμή του; 60 εκατομμύρια και πάνω.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα «να γεμίσει το ταμείο», όπως είπε ο Ζιντάν, με εννέα ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στην… βιτρίνα της «Βασίλισσας» και να έχουν δεδομένα μεγάλη αγοραστική αξία.

Ο Κέιλορ Νάβας, ο τερματοφύλακας των τριών διαδοχικών Champions League, έχει την στήριξη του Ζιντάν, αλλά ο σύλλογος θέλει να ποντάρει στον Τιμπό Κουρτουά. Ο Κοσταρικανός, σύμφωνα και με σχετικό γκάλοπ της «Marca», μπορεί να πωληθεί 20-30 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ραφαέλ Βαράν, ο κεντρικός αμυντικός του μέλλοντος, ο οποίος όμως μοιάζει «φευγάτος», έχει ρήτρα 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η (παράλογη) ποδοσφαιρική λογική, όμως, λέει ότι μπορεί να «πιάσει» μεταξύ 80 και 100 εκατομμυρίων.

Ο Μαρσέλο, μέχρι πρότινος το κορυφαίο αριστερό μπακ στον κόσμο, δείχνει να έχει πάρει την κάτω βόλτα και «ψάχνεται» να ανταμώσει με τον φίλο του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Γιουβέντους. Η τιμή του, περί τα 40 με 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τόνι Κρόος διέψευσε ότι θέλει να φύγει, αλλά ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Παρί Σεν Ζερμέν «γλυκοκοιτάζουν» τον Γερμανό μέσο, ο οποίος μπορεί να πωληθεί μεταξύ 60 και 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κασεμίρο ήταν παίκτης – κλειδί στην κατάκτηση των τριών Champions League, αλλά ο ρόλος του πιθανόν να μπορεί να καλυφθεί και από άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος κοστολογείται στα 60 με 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ισκο δεν είχε την εμπιστοσύνη του Σαντιάγο Σολάρι, ο Ζινεντίν Ζιντάν τον πιστεύει, αλλά τον ενοχλεί η αστάθεια του Ισπανού μεσοεπιθετικού, η τιμή του οποίου μπορεί να πάει πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, πουλέν του Ζιντάν, έκλεισε αισίως μια δεκαετία στην Ρεάλ και ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει περιβάλλον. Τα 60-70 εκατομμύρια ευρώ μοιάζει μια «δίκαιη» τιμή για τον Γάλλο επιθετικό.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ απέτυχε να εξελιχθεί στον νέο ηγέτη, μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Ουαλός έχει πάντα καλό όνομα στην Premier League, αλλά δύσκολα η τιμή πώλησης του θα ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, λόγω και των συχνών τραυματισμών του.

Ο Μάρκο Ασένσιο θα έπρεπε να είναι το παρόν και το μέλλον της Ρεάλ, αλλά δεν έκανε την απόλυτη «έκρηξη» και είναι δεδομένα περιζήτητος. Η τιμή του; Ενδεχομένως και πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, δηλαδή, αν η Ρεάλ κατάφερνε να πουλήσει ΚΑΙ τους εννέα προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές, θα έβγαζε πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ και θα μπορούσε να κάνει αρκετές και πολύ ποιοτικές μεταγραφές, έστω και αν θα έχανε στο (πάντα πολύτιμος) βάθος του ρόστερ…

ποδόσφαιροΡεαλ ΜαδρίτηςΖινεντίν Ζιντάν