Αθλητισμός|15.04.2019 23:42

Superleague: Συναίνεση ή «μάχη» για τον νέο πρόεδρο;

Newsroom

Η παραίτηση του Βαγγέλη Μπαταγιάννη από την προεδρία της Superleague έχει προκαλέσει ζυμώσεις στο εσωτερικό της Λίγκας ενόψει του διαδόχου. Το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος θα εκλέξει πρόεδρο το μεσημέρι της Τρίτης (16/4) δίχως όμως ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αντιθέτως, φαίνεται ότι στην υπόθεση υπάρχει έντονο παρασκήνιο...

Την περασμένη εβδομάδα λίγο μετά την παραίτηση Μπαταγιάννη, όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr, στην κούρσα της διαδοχής φάνηκε να εισέρχονται ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου αλλά και η α’ αντιπρόεδρος κι αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του Ατρόμητου, Κάτια Κοξένογλου.

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα στη μάχη μπήκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι άφθαρτος στο ποδόσφαιρο και θεωρείται πρόσωπο κοινής αποδοχής καθώς προέρχεται από το μπλοκ των «μικρομεσαίων» ομάδων. Η λύση Πανουργία, όπως και η περίπτωση της Κοξένογλου που επίσης διαθέτει εξαιρετικό προφίλ εντός της Λίγκας, φάνηκε να προκρίνεται σε πρώτη φάση στο πλαίσιο της καλής διάθεσης και της συνεννόησης που υπήρχε μεταξύ των ΠΑΕ, αλλά που στην πορεία... έσπασε από την απόφαση της ΑΕΚ να εμφανίσει την υποψηφιότητα Λυσάνδρου.

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δύο είναι τα σενάρια: είτε θα υπάρξει συναίνεση και θα επιλεγεί από κοινού ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, είτε θα γίνει... μάχη για την προεδρία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον η ΑΕΚ επιμείνει στη λύση του Λυσάνδρου τότε ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση της Τρίτης (στις 2 το μεσημέρι) αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και η στάση που θα τηρήσουν -ιδίως στο σενάριο της μετωπικής- αρκετές ΠΑΕ και κυρίως ο Ολυμπιακός για τον οποίο χθες υπήρξε φημολογία, που όμως ούτε επιβεβαιώθηκε ούτε και διαψεύστηκε, περί σύμπλευσης με την ΑΕΚ.

Μετάθεση εκλογών ζητάει ο Αστέρας (Update: 22:25)

Στο μεταξύ, ο Αστέρας Τρίπολης, μέσω του προέδρου του Γιώργου Μποροβήλου, έστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/4) επιστολή στη Super League, ζητώντας να πάρουν… μετάθεση για το καλοκαίρι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στον συνεταιρισμό. Στην πρότασή της η αρκαδική ομάδα τονίζει πως θα ήταν προτιμότερο να παραμείνει μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος εκτελών χρέη προέδρου, ο αναπληρωτής πρόεδρος Χρήστος Δάρρας, πλαισιωμένος από δύο μέλη ως «άτυπη τριμελής εξελεγκτική επιτροπή», για να διαχειριστούν μέχρι τότε όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Αστέρα «…με τον τρόπο αυτό, αφενός θα προστατέψουμε το κύρος του Συνεταιρισμού και αφετέρου θα ολοκληρωθεί ομαλώς το τρέχον Πρωτάθλημα, ενώ ταυτόχρονα το όποιο ζήτημα προκύψει στο διάστημα μέχρι την επιλογή του νέου Προέδρου θα το αντιμετωπίσει η Τριμελής Επιτροπή που θα εκλεγεί (αναπληρωτής Πρόεδρος +2 ακόμα μέλη)». Επισημαίνεται δε, πως εφόσον το αίτημα δεν γίνει δεκτό, ο Αστέρας Τρίπολης θα απέχει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Για ορισμένους πάντως, η πρόταση του Αστέρα ίσως να αποτελέσει εντέλει τον τρίτο… δρόμο στην όλη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, προκειμένου να υπάρξει μία μεσοβέζικη λύση, εάν δεν βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν κι όλα βεβαίως θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν μπουν οι ομάδες στο συμβούλιο…

πρόεδροςΛαμίαSuperLeagueποδόσφαιρο