Αθλητισμός|16.04.2019 10:35

Η επιστροφή του Σόλσκιερ: Τα 102 δευτερόλεπτα της απόλυτης έκστασης

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ο θρύλος (και όχι µόνο αυτός) λέει ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, έχει στην κατοχή του ένα από αυτά τα vintage ποτήρια, τα οποία αποσύρθηκαν (σχεδόν) άµεσα από τους ανθρώπους της UEFA. Μια διαδικασία που κράτησε λιγότερα από 102 δευτερόλεπτα. Οσα, δηλαδή, µεσολάβησαν από το γκολ του Τέντι Σέριγχαµ και αυτό του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, τα οποία έστεψαν πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πιο συγκλονιστικό φινάλε ενός τελικού Champions League. Μια απίθανη ανατροπή που επέτρεψε στους «Κόκκινους ∆ιαβόλους» να γίνουν η µοναδική µέχρι σήµερα αγγλική οµάδα που κατέκτησε το τρεµπλ (Πρωτάθληµα, Κύπελλο και Champions League).

Σε σαράντα ηµέρες συµπληρώνονται είκοσι χρόνια από εκείνη τη βραδιά, αλλά ο «δολοφόνος µε το αγγελικό πρόσωπο», προπονητής πλέον της Γιουνάιτεντ, ονειρεύεται να κάνει απόψε ριπίτ... ανατροπής. «Αφού σκόραρα, κοίταξα γύρω µου, είδα αν ήµουν οφσάιντ και πανηγύρισα πέφτοντας στα γόνατα. Ηταν πιθανότατα η πρώτη φορά που πανηγύρισα έτσι, επειδή ο σκόρερ της Μπάγερν (σ.σ.: Μάριο Μπάσλερ) είχε πανηγυρίσει µε τον ίδιο τρόπο νωρίτερα» θυµάται ο 46χρονος Νορβηγός, ο οποίος στα αποδυτήρια λέει στους παίκτες του ιστορίες από εκείνη τη θρυλική βραδιά, ώστε να τους εµπνεύσει.

Η Γιουνάιτεντ, άλλωστε, χρειάζεται απόψε ένα παρόµοιο «µπαµ» ώστε να ανατρέψει το 1-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα του «Ολντ Τράφορντ». Με τον «Σόλσκι» στον πάγκο, λίγα µέτρα από το σηµείο όπου νίκησε τον Ολιβερ Καν, όλα µοιάζουν πιθανά... Την ώρα που ο Σόλσκιερ θα κυνηγάει ένα άτυπο déjà vu κόντρα στην παρέα του Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα επιδιώξει να οδηγήσει τη Γιουβέντους στα ηµιτελικά, κόντρα στην οµάδα-φαινόµενο της φετινής σεζόν.

Ο Αγιαξ

Ο Αγιαξ, περί ου ο λόγος, ενδέχεται το καλοκαίρι να «διαλυθεί», αφού είναι πιθανό να αποχωρήσουν 4-5 βασικοί του ποδοσφαιριστές. Μέχρι τότε όµως θέλει να κλέβει την παράσταση µε την µπάλα που παίζει και το ίδιο θα κυνηγήσει στο Τορίνο, µετά το 1-1 του Αµστερνταµ. Ο «CR7», βεβαίως, ξεκουράστηκε το Σαββατοκύριακο και δείχνει έτοιµος να κόψει τη φόρα της νεανικής ολλανδικής οµάδας. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ µετρά τρία διαδοχικά γκολ µε κεφαλιά στη διοργάνωση και είναι µε διαφορά ο καλύτερος κεφαλοσφαιριστής στην ιστορία της: από τα 125 γκολ του τα 23 είναι µε αυτόν τον τρόπο, ήτοι το 18,4%! Στο πλευρό του πιθανόν ο Μασιµιλιάνο Αλέγκρι να κάνει την έκπληξη µε έναν πιτσιρικά που καλείται να αφήσει εποχή. Ο Μοζέ Κεν είναι έτοιµος για να ξεκινήσει βασικός στην επίθεση και ο προπονητής του το ξέρει πολύ καλά

ΜπαρτσελόναChampions LeagueΌλε Γκούναρ ΣόλσκιερΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ