Αθλητισμός|16.04.2019 13:22

Παναθηναϊκός: Οι τελευταίες ευκαιρίες του Δώνη σε παίκτες

Κώστας Γουλής

Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν κάθετος τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά τη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (15/4) πως η τελική αξιολόγηση όλου του υλικού του Παναθηναϊκού, θα γίνει μετά (και) τα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (21/4) και τον Παναιτωλικό (5/5). Τότε θα παραλάβει από τον Γιώργο Δώνη αναλυτική έκθεση για κάθε παίκτη ξεχωριστά και θα αποφασίσουν από κοινού τις προσθαφαιρέσεις στο δυναμικό του «τριφυλλιού».

Η πρώτη προεργασία εντούτοις, από τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού έχει ήδη γίνει. Κι όσο κι αν ο ίδιος δεν επιθυμεί να βγαίνουν προς τα έξω πράγματα για το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν (όσο η σεζόν είναι ακόμη σε εξέλιξη), οι βασικές αποφάσεις για ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών έχουν ήδη παρθεί.

Οι Μουνιέ, Κάτσε, Κουλιμπαλί, Οικονόμου δεν θα συνεχίσουν και μετά το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό κι έπεται… συνέχεια, καθώς υπάρχουν αρκετοί παίκτες που είναι στην… κόψη του ξυραφιού. Διότι σε αρκετά απ’ τα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν δεν έδειξαν αυτά που περίμεναν οι «κεφαλές» του ποδοσφαιρικού τμήματος, είτε γιατί δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος και τις απαιτήσεις της φανέλας, είτε γιατί είχαν συγκεκριμένο αγωνιστικό «ταβάνι».

Τα δύο ματς που απομένουν –και δη αυτό με τον Παναιτωλικό, όπου ο Δώνης αναμένεται να δώσει ξανά χρόνο σε παίκτες με λίγα παιχνίδια στα πόδια τους- θα αποτελέσουν κριτήριο για την παραμονή τουλάχιστον 4-5 ποδοσφαιριστών του «πράσινου» ρόστερ. Και για ορισμένους, μοιάζει ίσως με την τελευταία «ευκαιρία» τους να (απο)δείξουν ότι αξίζουν μία θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν…

Super League 1Νίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκόςΓιώργος Δώνης