Αθλητισμός|17.04.2019 13:50

Ολυμπιακός: Το ντόμινο της επίθεσης με Χασάν και Σλιμανί

Newsroom

Στην τελική της φάση μπαίνει η προεργασία στον Ολυμπιακό αναφορικά με τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι σε ανοικτή γραμμή με τη διοίκηση, ενώ πολύ πρόσφατα δήλωσε πως έχει παραδώσει λίστα με ονόματα για κάθε γούστο. Μια από τις βασικές προτεραιότητες για την ενίσχυση του ρόστερ είναι η θέση του κεντρικού επιθετικού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει εισηγηθεί την παραμονή του Αχμέντ Χασάν, τον οποίο ξέρει και εμπιστεύεται, προσδοκώντας ότι την επόμενη σεζόν μπορεί να προσφέρει ακόμη πιο πολλά. Η οψιόν αγοράς του, όμως, που έχει οριστεί με βάση την αρχική συμφωνία στα 4 εκατομμύρια ευρώ καθιστά απαγορευτική μια τέτοια εξέλιξη, αν η διοίκηση της Μπράγκα δεν ρίξει νερό στο κρασί της. Ενδεχόμενος νέος δανεισμός δεν μπορεί να προκύψει, παρά μόνο αν ανανεώσει το συμβόλαιό του, καθώς το υπάρχον λήγει το επόμενο καλοκαίρι (2020).

Παρά τη δεδομένη επιθυμία του Αιγύπτιου επιθετικού να συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά, οι πιθανότητες στην παρούσα φάση είναι περιορισμένες και οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν τα άλλα ονόματα που έχουν στο συρτάρι. Μια περίπτωση που σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα είναι ο Αλγερινός διεθνής στράικερ Ισλάμ Σλιμανί.

Πρόκειται για φορ που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Αχμέντ Χασάν, αλλά πιο πλούσιο και λαμπερό βιογραφικό. Στα 30 χρόνια του μετράει 59 συμμετοχές και 24 γκολ με την Εθνική Αλγερίας, ενώ από το καλοκαίρι του 2017 ανήκει στη Λέστερ. Εχει θητεία και στην Πορτογαλία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Σπόρτινγκ, κάτι που σημαίνει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τον γνωρίζει πολύ καλά.

Φέτος παραχωρήθηκε ως δανεικός στην τουρκική Φενέρ και με τη φανέλα της αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια. Πέτυχε 5 γκολ και στο τέλος της περιόδου ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αγγλία απ' όπου θα παραχωρηθεί ξανά, αφού το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021. Είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι η μόνη. Σε σύγκριση με τον Χασάν, μάλιστα, η δική του περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο αλμυρή, αφού είναι παίκτης αξίας 10 εκατ, ευρώ και οι ετήσιες αποδοχές του φτάνουν στα 3 εκατ. ευρώ.

Αχμέντ ΧασάνΟλυμπιακόςποδόσφαιρομεταγραφές