Αθλητισμός|17.04.2019 12:38

Ντρέικ: Ένας ράπερ «μαύρη γάτα» για τους αθλητές

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το Πανεπιστήµιο του Κεντάκι έχει να κατακτήσει το πρωτάθληµα στο µπάσκετ από το 2012. Οι Τορόντο Ράπτορς θέλουν, αλλά µέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε τελικό του ΝΒΑ. Ο Ιρλανδός µαχητής Κόνορ ΜακΓκρέγκορ ήταν το αδιαµφισβήτητο νούµερο ένα στο άθληµά του, µέχρι που έχασε κατά κράτος από τον Χαµπίµπ Νουρµαγκοµέντοφ και -πριν από λίγο καιρό- ανακοίνωσε ότι αποσύρεται.

Η Σερένα Γουίλιαµς, το 2015, επιχείρησε να γίνει µόλις η έκτη στο τένις (σε άνδρες και γυναίκες) που θα κατακτούσε και τα τέσσερα µεγάλα τουρνουά Γκραν Σλαµ το ίδιο ηµερολογιακό έτος, αλλά έχασε στα ηµιτελικά του «δικού της» Οπεν, αυτού των Ηνωµένων Πολιτειών. Τι κοινό έχουν οι παραπάνω οµάδες και αθλητές; Τους υποστήριζε ο Καναδός ράπερ Ντρέικ, ο οποίος µάλιστα το 2015 είχε δεσµό µε τη Σερένα Γουίλιαµς!

Σύµπτωση επαναλαµβανόµενη παύει να είναι σύµπτωση και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού µιλούν εδώ και χρόνια για την «κατάρα του Ντρέικ». Ο 32χρονος ράπερ, µε απόλυτα πετυχηµένη καριέρα και περιουσία που ξεπερνάει τα 130 εκατοµµύρια ευρώ, είναι επίσης λάτρης των σπορ. Η αγάπη του, όµως, µάλλον περισσότερο... σκοτώνει παρά βοηθάει τις οµάδες και τους αθλητές που υποστηρίζει.

«Βέτο» της Ρόµα

Εσχάτως, ο Ντρέικ µας προέκυψε και φαν του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, µε σχεδόν «καταστροφικές» συνέπειες για τους ποδοσφαιριστές που θαυµάζει. Φωτογραφήθηκε µε τον Πιερ Εµερίκ Οµπαµεγιάνγκ, τον Πολ Πογκµπά, τον Τζέιντον Σάντσο και τον Σέρχιο Αγουέρο, οι οµάδες των οποίων ηττήθηκαν στο αµέσως επόµενο παιχνίδι τους. Ο Αργεντινός επιθετικός, µάλιστα, έχασε και πέναλτι στην ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τότεναµ, στον πρώτο αγώνα για τα προηµιτελικά του Champions League! Τις τελευταίες ηµέρες ο Ντρέικ φωτογραφήθηκε µε τον αµυντικό της Παρί Σεν Ζερµέν, Λαϊβίν Κουρζαβά.

Το αποτέλεσµα; Η µεγαλύτερη συντριβή της Παρί εντός γαλλικών συνόρων εδώ και 19 χρόνια (5-1 από τη Λιλ, την περασµένη Κυριακή), ενώ χρειαζόταν µια ισοπαλία για να κατακτήσει και µαθηµατικά το πρωτάθληµα. Η Ρόµα, θέλοντας να τρολάρει τον Καναδό ράπερ, ανακοίνωσε µέσω του προφίλ της στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ότι απαγορεύει (!) στους παίκτες της, µεταξύ των οποίων βεβαίως και ο Κώστας Μανωλάς, να φωτογραφηθούν µε τον Ντρέικ µέχρι το τέλος της σεζόν. Η οµάδα της Αιώνιας Πόλης παλεύει για να εξασφαλίσει εισιτήριο για το επόµενο Champions League και δεν έχει την πολυτέλεια να πάρει... ρίσκα τύπου Ντρέικ.

Ο Μανζιέλ

Τον Ιανουάριο ο Ντρέικ πόσταρε µια φωτογραφία στην οποία φορούσε µια φανέλα µε τα σήµατα τεσσάρων οµάδων του NFL (πρωτάθληµα φούτµπολ), παραµονή αγώνων για τα πλέι οφ, και έγραψε σχετικά πως «για όλους όσοι πιστεύουν στην κατάρα του Ντρέικ, καλή τύχη αύριο». Ειδικά για το συγκεκριµένο άθληµα, όµως, καλό θα ήταν να µην κάνει αστεία ο ράπερ. Το 2014, άλλωστε, είχε γράψει ένα τραγούδι µε τίτλο «Draft Day», στον πρώτο στίχο του οποίου ανέφερε τον πολλά υποσχόµενο Τζόνι Μανζιέλ. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Μανζιέλ, καλός φίλος του Ντρέικ, δεν σηκώνει κεφάλι εξαιτίας συνεχόµενων πειθαρχικών παραπτωµάτων και µόλις στα 26 του χρόνια είναι ελεύθερος και διόλου περιζήτητος. Ντρέικ, είπες κάτι;

ΝτρέικΣερένα ΓουίλιαμςDrakeΚόνορ ΜακΓκρέγκορ