Αθλητισμός|12.10.2019 09:46

Τσιτσιπάς: Πέρασε τον Κουκούσκιν, ετοιμάζεται για τον κακό δαίμονα (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Iδανικό ξεκίνημα έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο χωμάτινο τουρνουά του Μόντε Κάρλο. Στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά ο 20χρονος Ελληνας τενίστας που είναι Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε με 6-3, 7-5 τον Μιχαήλ Κουκούσκιν από το Καζακστάν σε 102 λεπτά.

H επικράτηση του Τσιτσιπά δεν ήταν εύκολη και ειδικά στο 2ο σετ ο Κουκούσκιν αντιστάθηκε. Όπως και στον τελικό της Μασσαλίας τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τσιτσιπάς είχε 22 winners και ποσοστό 76% στο πρώτο σέρβις, καθώς και πολύ καλύτερο ποσοστό στους κερδισμένους πόντους από πρώτο σέρβις (72% έναντι μόλις 53% του Κουκούσκιν). 

Με τη νίκη αυτή ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 3ο γύρο του τουρνουά καθώς ήδη είχε φτάσει μέχρι τον 2ο γύρο χωρίς αγώνα.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεβ που έχει αναδειχτεί στο μεγάλο του δαίμονα. Σε τρεις αναμετρήσεις με τον Μεντβέντεβ (Νο. 14 στην παγκόσμια κατάταξη) το 2018 ο Τσιτσιπάς είχε ισάριθμες ήττες. Μάλιστα όλες οι αναμετρήσεις τους ήταν σε σκληρή επιφάνεια, στην Βασιλεία, στο US Open και στο Μαϊάμι.

Ο Μεντβέντεβ όπως και ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο Μόντε Κάρλο. Μετά τον Ζοάο Σόουζα τον οποίο νίκησε 6-1, 6-1 απέκλεισε εύκολα και τον Ράντου Άλμποτ με 6-1, 6-2. Δηλαδή σε δύο αγώνες έχει χάσει μόνο πέντε γκέιμς.

Δείτε τα highlights από τη νίκη του Τσιτσιπά:

Ντανίλ ΜεντβέντεφΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣπορΜιχαήλ Κουκούσκιν