Αθλητισμός|19.04.2019 14:38

ΑΕΚ: Το τάμα του Χιμένεθ στο Αραχάλ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Μέρα κατάνυξης για τους Χριστιανούς Καθολικούς σήμερα (18/4), καθώς είναι Μεγάλη Παρασκευή. Κάτι που δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους ανθρώπους του αθλητισμού, που έχουν ξεχωριστή σχέση με την πίστη. Όπως ο Μανόλο Χιμένεθ, που έλειψε από τη σημερινή (18/4) προπόνηση της ΑΕΚ και ταξίδεψε στο Αραχάλ από όπου κατάγεται και μετέχει κάθε χρόνο στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής.

«Είναι δύσκολη αυτή η μέρα για μένα, που εδώ και πολλά χρόνια είμαι κάθε φορά στην Ισπανία για έναν δικό μου λόγο. Η νίκη με βοηθάει για να αναπληρώσω την απουσία μου από την πόλη μου. Σε αυτή την περίπτωση είχα ένα παιχνίδι και μάλιστα πάρα πολύ σημαντικό, αλλά κατάφερα να εκπληρώσω την υποχρέωσή μου στον πάγκο πριν από το ταξίδι μου και είμαι εδώ», έλεγε ο ίδιος πριν από δύο χρόνια, όταν η γιορτή συνέπεσε με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού.

Ο Χιμένεθ συμμετέχει αδιαλείπτως τα τελευταία 38 χρόνια, στην λειτουργία και την λιτανεία της «πενθούσης Παρθένου» στο Αραχάλ. Οπως αναφέρει το aionsur.com, ο Ισπανός τεχνικός φροντίζει πάντα από την Μεγάλη Πέμπτη να βρίσκεται στην πόλη του για τη γιορτή που κορυφώνεται το τελευταίο διήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ήταν συνεπής και στο φετινό ραντεβού, αλλά αύριο (20/4) θα επιστρέψει και θα επιλέξει την αποστολή των «κιτρινόμαυρων» για το ματς με την ΑΕΛ (21/4).

Μανόλο ΧιμένεθΑΕΚ