Euroleague: Η Μονακό λύγισε τον Παναθηναϊκό και άλωσε το ΟΑΚΑ στο ντεμπούτο του Σπανούλη
NewsroomΟ Παναθηναϊκός ήταν προβληματικός στην άμυνά του, δέχθηκε 91 πόντους από τη Μονακό και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 88-91 στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο των Μονεγάσκων στην Euroleague.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης υποχώρησαν στο 7-5 γνωρίζοντας δεύτερη εντός έδρας ήττα στην τρέχουσα regular season μετά από εκείνη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι παρά το γεγονός πως είχαν +13 ριμπάουντ, «πλήρωσαν» τα αμυντικά τους λάθη, με τους φιλοξενούμενους να σουτάρουν με 45,5% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (10/22). Παράλληλα, πέραν των 91π. παθητικό, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε ξανά κακό συντελεστή ασίστ/ λαθών (17 ασίστ/ 14 λάθη). Στην αντίπερα όχθη, το ντεμπούτο του Σπανούλη συνδυάστηκε με 26 ασίστ της Μονακό και ένα άρτιο επιθετικά παιχνίδι, με υπομονή και σωστές επιλογές.
Ο Κέντρικ Ναν είχε 23 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, όμως στο φινάλε ήταν «μοιραίος» με μια βιαστική επιλογή του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Από την μεριά του, ο Ματίας Λεσόρ ήταν «διπλός» με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για άλλο ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός Aktor δεν πήρε λύσεις από σημαντικούς παίκτες του ρόστερ, με τον κόουτς Αταμάν να πηγαίνει σε «σφιχτό» ροτέισιον, το οποίο στο φινάλε δεν δούλεψε.
Από πλευράς Μονακό, ο Άλφα Ντιαλό ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Euroleague (24 πόντοι), με τον Τζόρνταν Λόιντ να κάνει σπουδαίο ματς και να ευστοχεί σε μεγάλες προσπάθειες στα τελευταία λεπτά (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ). Άστοχος (2/10 σουτ), αλλά... μαέστρος οργανωτικά ο Μάικ Τζέιμς (10 ασίστ/ 1 λάθος), βοήθησε σημαντικά τους νικητές ο Γιώργος Παπαγιάννης (13 πόντοι).
Παναθηναϊκός: Μπράουν 4, Σλούκας 11 (1), Όσμαν 3 (1), Παπαπέτρου 3, Γκραντ 9 (1), Ναν 23 (1), Λεσόρ 22, Ερνανγκόμεθ 10 (2), Μήτογλου 3, Γιούρτσεβεν.
Μονακό: Οκόμπο 14 (1), Μπλόσομγκεϊμ 7 (1), Λόιντ 15 (3), Παπαγιάννης 13 (1), Ντιάλο 24 (1), Μοτιεγιούνας 3, Μπεγιαρίν, Μπράουν 9 (1), Στράζελ, Τζέιμς 6.
- Ιστορικό ντοκουμέντο: Αδημοσίευτες φωτογραφίες Έλληνα ναύτη μέσα από την κορβέτα «Κριεζής» κατά την απόβαση στη Νορμανδία
- «Πήγε να σφάξει μια γυναίκα»: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης στην Ακρόπολη
- «Πρωταγωνιστές» της φετινής ΔΕΘ ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι: Τι θα μπει στο καλάθι
- Ατύχημα στο λιμάνι της Σούδας: Εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με επιβατικό - Καρέ καρέ η στιγμή σε βίντεο