Αθλητισμός|22.04.2019 17:24

Ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Κυρσανίδης Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο παρκούρ (pics)

Newsroom

Το χρυσό μετάλλιο στο Freestyle, αλλά και το ασημένιο στο Speed-Run κατέκτησε ο Δημήτρης Κυρσανίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρκούρ που διεξήχθη στη Χιροσίμα.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής από τη Θεσσαλονίκη, κάλυψε τη διαδρομή των 40 μέτρων σε χρόνο 12.19 στο Speed-Run και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ελβετό Κρις Χάρματ (11.37) και μπροστά από τον Ολλανδό Κέβιν Αλσεμχεεστ (12.48).

«Μετά από πολύ κόπο, ιδρώτα, σκληρή προπόνηση και πίστη, έρχεται κάποια στιγμή και η ανταμοιβή! Πρώτη θέση λοιπόν για εμένα και την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Parkour στην κατηγορία Freestyle στην Χιροσίμα, Ιαπωνία!

Θέλω να αφιερώσω αυτή την μεγάλη νίκη σ' ένα φιλαράκι μου που ήμασταν μαζί στο δημοτικό, και ήταν αληθινός μαχητής! Η δική μου μάχη είναι ένα παιχνιδάκι μπροστά στη μάχη που κλήθηκε να δώσει εκείνος, μπορεί στο τέλος να μη κατάφερε να κερδίσει τον καρκίνο, όμως μέσα σ' αυτά τα 5 χρόνια που πολεμούσε, μου δίδαξε πολλά και είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι τον γνώρισαν έμαθαν από αυτόν.

Μια μέρα μου είχε πει "όταν τραυματίζεσαι στο παρκούρ ή σε οτιδήποτε, να σκέφτεσαι το τι πέρασα και θα φεύγει ο πόνος". Εμαθα να εκτιμάω πράγματα που τα είχα δεδομένα, τίποτα δεν είναι δεδομένο όμως.  Αυτή τη νίκη λοιπόν την αφιερώνω σε εσένα Giwrgos Vrangas και στην οικογένειά σου! Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να σε τιμήσω αδερφέ! Ευχαριστούμε που μας προσέχεις από εκεί ψηλά, ήσουν, είσαι και θα είσαι ΜΑΧΗΤΗΣ! 30/03/18

Κλείνοντας είναι τιμή μου που την ίδια μέρα με αυτή μου την επιτυχία, ο PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατακτάει το πρωτάθλημα Ελλάδος 2019! Συγχαρητήρια πρωταθλητές!!!

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για την όλη υποστήριξη τις τελευταίες δύο βδομάδες κυρίως, τα μηνύματά σας είναι δύναμη για εμένα! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μου, στην οικογένεια μου, στους δικούς μου ανθρώπους που προσευχήθηκαν για εμένα και κυριότερα στον Θεό που μου έδωσε για άλλη μία φορά την ευκαιρία να φτάσω την κορυφή του κόσμου στο άθλημα που αγαπάω» δήλωσε μετά την επιτυχία του ο Δημήτρης Κυρσανίδης.

Ο 23χρονος αθλητής πρωτοασχολήθηκε με το freerunning στην ηλικία των 12 ετών, μέσα από μια παρέα στη γειτονιά του στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος που ξεκίνησε ήταν γιατί ήθελε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα, από την καθημερινότητα. Πίστευε ότι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ κι όλα αυτά που προβάλουν τα Media ήταν αρκετά κλασικά και συνηθισμένα για τον ίδιο και έτσι δοκίμασε το freerunning. Τελικά τον εντυπωσίασαν τα άλματα, οι τούμπες και τα εντυπωσιακά φλιπ. 

Ο Δημήτρης Κερσανίδης κατέκτησε την πρώτη θέση για δύο συνεχόμενα χρόνια, (2014 και 2015) στην παγκόσμια πρόκληση του Red Bull Art of Motion, στη Σαντορίνη, ενώ το 2017 κατέκτησε την 3η θέση στο WFPF Jump Off Championship.

παρκούρ