Αθλητισμός|23.04.2019 12:52

«Σφαγή» για εφτά εισιτήρια του Champions League

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Γαλλία, η Γιουβέντους το έκανε δικό της στην Ιταλία. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο στην Ισπανία. Η Μπάγερν Μονάχου έχει μικρό προβάδισμα στην Γερμανία. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι μοιάζουν αποφασισμένες να παλέψουν μέχρι τέλους στην Αγγλία.

Δεν είναι, όμως, αυτός ο μοναδικός «τίτλος» που παίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον Μάιο. Και αυτό γιατί, εκτός από τις μάχες για έξοδο στο Europa League και παραμονή, εφτά εισιτήρια στους ομίλους του Champions League ζητούν κάτοχο, με… 16 ομάδες να τα διεκδικούν!

Αγγλία: Χαμός μετά την δυάδα

«Μαύρο» το τριήμερο (Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα) που προηγήθηκε για τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τα δύο εισιτήρια, πίσω από τις σίγουρες Λίβερπουλ (88 β.) και Μάντσεστερ Σίτι (86 β.), αφού ΚΑΜΙΑ τους δεν νίκησε.

Η τρίτη Τότεναμ (67 β.) έχασε στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι (1-0), η ισόβαθμη Τσέλσι (67 β. – με ματς περισσότερο) έφερε 2-2 στην έδρα της με την Μπέρνλι, η πέμπτη Αρσεναλ (66 β.) έχασε στην έδρα της από την Κρίσταλ Πάλας (2-3) και η έκτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (64 β.) διασύρθηκε στην έδρα της Εβερτον (4-0).

Κρίσιμο το διήμερο που ακολουθεί για Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες υποδέχονται Μπράιτον (Τρίτη 23/04, 21:45) και Μάντσεστερ Σίτι (Τετάρτη 24/04, 22:00) αντίστοιχα, αναζητώντας νίκες που θα τους βοηθήσουν να πάρουν προβάδισμα στην κούρσα της τετράδας.

Μέχρι το τέλος, υπάρχει μόλις ένα παιχνίδι μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν εισιτήριο, αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι (Κυριακή 28/04, 18:30). Οι «Μπλε», όπως και η Τότεναμ, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των Κυπέλλων Ευρώπης, αφού θα εξασφαλίσουν θέση στους «χρυσούς» ομίλους, αν κατακτήσουν Europa League και Champions League αντίστοιχα.

Γαλλία: Λιλ και Λιόν ή…

Η δεύτερη Λιλ (65 β.) και η τρίτη Λιόν (59 β.) έχουν προβάδισμα για τις δύο θέσεις πίσω από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, με την δεύτερη θέση να δίνει απευθείας εισιτήριο και την τρίτη να στέλνει στα προκριματικά.

Η τέταρτη Σεντ Ετιέν (56 β.) και η πέμπτη Μαρσέιγ (54 β.) παραμένουν στο «κόλπο», σε μια κούρσα που έχει ακόμα πέντε στροφές. Πολύ κρίσιμα φαντάζουν τα παιχνίδια Λιόν – Λιλ και Μαρσέιγ – Λιόν.

Γερμανία: Οι 3+1

Μπάγερν Μονάχου (70 β.), Μπορούσια Ντόρτμουντ (69 β.) και Λειψία (61 β.) έχουν καπαρώσει τα τρία από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στους ομίλους του Champions League.

Για το τέταρτο, όμως, αναμένεται μάχη μέχρι τέλους, μεταξύ Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (53 β.), Γκλάντμπαχ (51 β.), Χόφενχαϊμ (50 β.) και Μπάγερ Λεβερκούζεν (48 β.).

Η εξαιρετική φέτος Αϊντραχτ αναζητά την υπέρβαση και μέσω Europa League, όπου έχει φτάσει στα ημιτελικά. Τα ματς μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που εμπλέκονται στην μάχη: Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ και Λεβερκούζεν – Αϊντραχτ.

Ισπανία: Το όνειρο της Χετάφε

Μπαρτσελόνα (77 β.), Ατλέτικο (68 β.) και Ρεάλ Μαδρίτης (64 β.) έχουν ανανεώσει το (ουσιαστικά μόνιμο) εισιτήριό τους για το «χρυσό σεντόνι», με την τέταρτη θέση να είναι υπόθεση τριών ομάδων.

Η εκπληκτική Χετάφε (54 β.) έχει ένα μικρό προβάδισμα. Βαλένθια (52 β.) και Σεβίλλη (52 β.) έρχονται «φουριόζες» από πίσω, αν και την Κυριακή (21/04) η ομάδα της Μαδρίτης θριάμβευσε επί της Σεβίλλης (3-0).

Μεταξύ των τριών ομάδων δεν υπάρχει κόντρα στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές, αν και όλες έχουν απαιτητικά ματς. Τα πιο ξεχωριστά; Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια, Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα – Χετάφε.

Ιταλία: Πεντάδα – φωτιά

Το βράδυ της Δευτέρας (22/04), η Αταλάντα (56 β.) πέτυχε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της δεύτερης Νάπολι (67 β.) με 2-1, η οποία την ανέβασε στην τέταρτη θέση, ισόβαθμη με την Μίλαν. Παρά την ήττα, οι «Παρτενοπέι» έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο, όπως βεβαίως η πρωταθλήτρια Γιουβέντους (87 β.) και, πιθανότατα, η τρίτη Ιντερ (61 β.), αν δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Από εκεί και πέρα, όμως, χαμός! Πίσω από Μίλαν και Αταλάντα, ακολουθούν κοντά Ρόμα (55 β.), Τορίνο (53 β.) και Λάτσιο (52 β.), οι οποίες δεν θα παρατήσουν εύκολα την μάχη.

Στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές, πάντως, υπάρχουν μόλις τρία ματς μεταξύ αυτών των πέντε ομάδων: Τορίνο – Μίλαν, Λάτσιο – Αταλάντα και Τορίνο – Λάτσιο.

ποδόσφαιροΤσάμπιονς Λιγκ