Αθλητισμός|23.04.2019 11:32

«Υπόκλιση» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ (pic)

Αντώνης Τσακαλέας

Ειδική αναφορά στον ΠΑΟΚ, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram έκανε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής αλλά και τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο Πορτογάλος, που βρίσκεται στον πάγκο της Πόρτο, θυμήθηκε το διάστημα που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των «ασπρόμαυρων» και στάθηκε στα όσα πήρε από αυτό του το πέρασμα, σημειώνοντας: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, εκτός από την τιμή που έχω νιώσει φορώντας το περιβραχιόνιο του, ήταν ένα κλαμπ που με δίδαξε πώς να είμαι ηγέτης και να νιώθω το φοβερό πάθος των οπαδών όσο έντονα το νιώθω για το ποδόσφαιρο».


Οσο για τη φωτογραφία που επέλεξε για να στείλει το μήνυμά του στον ΠΑΟΚ, έχει τη δική της ιστορία... Στις 25 Ιανουαρίου 2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» στο πλαίσιο της Super League. Οι δυο ομάδες έδιναν το δεύτερο από τα συνολικά τρία μεταξύ τους παιχνίδια εκείνο το μήνα. Είχε προηγηθεί η αναμέτρηση κυπέλλου στο Τούμπα, στην οποία το τελικό 0-0 έστειλε τις δυο ομάδες σε αγώνες ρεβάνς, στην έδρα του Αρη καθώς αυτό προβλεπόταν από το τότε σύστημα διεξαγωγής του θεσμού.

Η αναμέτρηση του πρωταθλήματος έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα, με τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Κονσεϊσάο στο 38'. Ο Πορτογάλος είχε δεχθεί αντικείμενα από την κερκίδα, μεταξύ αυτών και μια δεσμίδα από χαρτάκια, την οποία και πήρε από το έδαφος και πέταξε στην κερκίδα.

Ο Κονσεϊσάο είδε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κύρκο, και με συνοδεία κατευθύνθηκε προς τη φυσούνα για τα αποδυτήρια. Οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του ήταν έντονες και εκείνος απάντησε σε αυτές χτυπώντας με δύναμη το στήθος του στη πλευρά του σήματος της ομάδας. Η αποβολή δεν του επέτρεψε να δώσει το παρών στον αγώνα ρεβάνς για το κύπελλο που έγινε μετά από τρεις ημέρες, στην οποία ο ΠΑΟΚ πήρε τη πρόκριση στα πέναλτι.

T
Σέρτζιο ΚονσεϊσάοποδόσφαιροΠΑΟΚ