Αθλητισμός|08.11.2018 20:21

Ολυμπιακός: «Ηταν προβοκάτσια! Αν τιμωρηθούμε με αφαίρεση βαθμών, μόνο στο Κύπελλο»

Γιάννης Σκόκας

Την τιμωρία του για επεισόδια χωρίς βιαιοπραγίες και σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας και την επιβολή προστίμου ζήτησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τα επεισόδια στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Οι «ερυθρόλευκοι» που κινδυνεύουν βάσει κατηγορητηρίου με αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο μέχρι και 250.000 ευρώ, έλαβαν προθεσμία για να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι και την Παρασκευή (9/11), ενώ η απόφαση θα ανακοινωθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ισχυρίστηκαν ότι η αναταραχή στην εξέδρα που προκάλεσε και την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, προήλθε εξαιτίας ενός «προβοκάτορα» φιλάθλου, ο οποίος την ώρα που χτύπησε το κινητό του με τον ύμνο του Παναθηναϊκού βρισκόταν στην κερκίδα των φίλων του Ολυμπιακού. «Δεν υποστηρίζουμε ότι ήταν φίλος του Παναθηναϊκού, αλλά έλαβε εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας. Ηταν προβοκάτσια» ελέχθη χαρακτηριστικά.

Επίσης, οι νομικοί εκπρόσωποι των Πειραιωτών ζήτησαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, εφόσον δεν γίνει αποδεκτή η επιχειρηματολογία περί προβοκάτσιας και επιβάλει αφαίρεση βαθμών, η ποινή να εφαρμοστεί στη διοργάνωση του Κυπέλλου και όχι στο πρωτάθλημα με την αιτιολογία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτάθλημα με ομίλους και όχι νοκ άουτ αγώνες. «Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο ή δεδικασμένο για αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα σε ομάδα που παίζει σε φάση Κυπέλλου» ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη η έκθεση της αστυνομίας ως «συμπληρωματική» στην υπόθεση, ενώ για την έκθεση του παρατηρητή που κάνει αναφορά σε τραυματισμό οπαδού, οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριξαν ότι «δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν αναφορά περιστατικού που δεν αντελήφθη ο ίδιος ο παρατηρητής αλλά αναφορά τρίτου», εννοώντας τον γιατρό του αγώνα, τα λεγόμενα του οποίου επίσης αμφισβήτησαν έντονα οι άνθρωποι των Πειραιωτών.

Ολυμπιακόςεπεισόδιααπολογία