Αθλητισμός|08.11.2018 22:45

H Βίντι «μπλόκαρε» ξανά τον ΠΑΟΚ - Πώς προκρίνεται ο «Δικέφαλος»

Αντώνης Τσακαλέας

Το αποτέλεσμα αυτό βάζει τους Ούγγρους σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Παρά την αποψινή ήττα, τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα για τον ΠΑΟΚ, καθώς τα πάντα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Η ομάδα του Λουτσέσκου θέλει να πάρει βαθμό ή βαθμούς από την (αδιάφορη βαθμολογικά) Τσέλσι στο Λονδίνο και να νικήσει στην Τούμπα την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Παράλληλα, θα ελπίζει σε πρόκριση εάν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Αυτό θα γίνει αν ο ΠΑΟΚ νικήσει την ΜΠΑΤΕ, και η ΜΠΑΤΕ τη Βίντι, με την προϋπόθεση η Βίντι δεν πάρει – στην έδρα της - βαθμό (ή βαθμούς) από την Τσέλσι.

Καλά οργανωμένη στην άμυνα η Βίντι 

Ο «Δικέφαλος» δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Βίντι, η οποία τον «πλήγωσε» με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και διαχειρίστηκε μέχρι το τέλος το προβάδισμα που απέκτησε.

Ο Μάρκο Νίκολιτς παρέταξε τη Βίντι με το σχήμα και την 11άδα που χρησιμοποίησε πριν από δυο εβδομάδες στο στάδιο της Τούμπας, ενώ ο Ραζβάν Λουτέσκου προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με την 11άδα που είχε παρατάξει στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου, με τους Τόσκα, Σάχοφ και Λημνιό να παίρνουν τη θέση των Βιεϊρίνια (τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τετάρτης και έμεινε εκτός 18άδας) Κάνιας και Μπίσεσβαρ.

Το πρώτο ημίχρονο αναλώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή σε ποσοστό 56%, αλλά μην μπορεί να διασπάσει τις δυο γραμμές άμυνας της Βίντι. Οι όποιες φάσεις που καταγράφηκαν στα πρώτα 45 λεπτά δεν ανησύχησαν κανέναν από τους δύο γκολκίπερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Βίντι να ανοίγει το σκορ σε μια φάση που ξεκίνησε με λάθος απομάκρυνση της μπάλας από την Βέρνμπλουμ, λάθος εκτίμηση από τον Μάτος στην κίνηση του Βινίσιους (που έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι) και μια εξαιρετική κεφαλιά από τον Μιλάνοφ, που νίκησε τον Πασχαλάκη. Από εκείνο το σημείο και μετά η Βίντι είχε αποκτήσει και έναν επιπλέον λόγο να περιμένει τον ΠΑΟΚ στο δικό της μισό του γηπέδου και να ψάχνει την αντεπίθεση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τις πρώτες του παρεμβάσεις στην αναμέτρηση, ρίχνοντας τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Λημνιού και τον Ακπόμ στη θέση του Ελ Καντουρί, μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, αλλάζοντας τον σχηματισμό της ομάδας σε 4-4-2, με τον Μάρκο Νίκολιτς να απαντά με δύο αλλαγές προσώπων, και τη Βίντι να διατηρεί εντός γηπέδου τον σχηματισμό που της είχε δώσει τη νίκη στο στάδιο της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε ικανός να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, με τον Λουτσέσκου να ολοκληρώνει τις αλλαγές του στο 70’ με την είσοδο του Ουάρντα στη θέση του Ζαμπά. Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το γκολ ήταν στο 84’, με τον Βινίσιους να διώχνει μέσα στη μικρή περιοχή, σε προβολή που επιχείρησε ο Ακπόμ.

Μέχρι το 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη φάση, με τους Ούγγρους να αμύνονται σθεναρά και να πανηγυρίζουν έξαλλα τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με αντίπαλο τον «Δικέφαλο του Βορρά», αποτελέσματα που τη μετατρέπουν σε φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Sold out» για λόγους ασφάλειας

Μπορεί οι Ούγγροι να ενημέρωναν πως υπάρχει sold out, όμως στις κερκίδες της «Groupama Arena» βρέθηκαν περίπου 18.000 φίλοι της Βίντι. Ουσιαστικά οι ιθύνοντες της Βίντι θέλησαν με αυτή την κίνηση να αποτρέψουν την παρουσία Ελλήνων φιλάθλων σε άλλες κερκίδες πλην εκείνης των φιλοξενούμενων, στην οποία βρέθηκαν 1.200 φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά». Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με αρκετά εισιτήρια που είχαν αποκτήσει Ελληνες φίλαθλοι σε ονόματα τρίτων να λύνεται με την συνδρομή των επιτελών της UEFA και της ουγγρικής ομάδας.

ΒΙΝΤΙ: Κόβαστικ, Φιόλα, Γιούχασζ, Βινίσιους, Στόπιρα, Νέγκο, Χάτζιτς, Πάτκαϊ, Μιλάνοφ (57’ Νικόλοφ), Στσέποβιτς (77’ Χότχιτς), Χούστι (66’ Κόβατς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Λημνιός (60’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63’ Ακπόμ), Ζαμπά (70’ ), Πρίγιοβιτς.

12ος ΟΜΙΛΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4 ΑΓΩΝΕΣ)

Ν.-Ισ.-Η./Γκ./Β.

Τσέλσι/4-0-0/6-1/12

Βίντι/2-0-2/3-3/6

ΠΑΟΚ/1-0-3/4-5/3

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ/1-0-3/4-8/3

ΠΑΟΚΒίντι