Αθλητισμός|09.11.2018 00:05

Europa League: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Ντουντελάνζ με 5-1

Newsroom

Το λες και «επίδειξη δύναμης»... Ήταν ένας πραγματικός κόκκινος… κεραυνός, ο οποίος «έκαψε» την Ντουντελάνζ στο Φάληρο, το βράδυ της Πέμπτης. Ο Ολυμπιακός διέσυρε την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, έφτασε τους 7 βαθμούς και τη Μίλαν στον όμιλο, διατηρώντας σοβαρές ελπίδες πρόκρισης στους «32».

Στον αγώνα του Λουξεμβούργου άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Αυτή τη φορά το έκανε με τακουνάκι και πολύ πιο γρήγορα. Μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Βασίλης Τοροσίδης απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι ωριμάζει σαν το καλό κρασί. Μία του προώθηση ήταν αρκετή για να πάρει κεφάλι στο σκορ ο Ολυμπιακός και να γίνουν όλα πολύ πιο εύκολα. Αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν το πρώτο ημίχρονο να πάει χαμένο. Το πάρτι άρχισε νωρίς και το συνέχισε μόλις στο 15ο λεπτό ο συνήθης ύποπτος Κώστας Φορτούνης με υπέροχο σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα-ξυραφιά του Τσιμίκα. Με το 2-0 στην τσέπη από το πρώτο τέταρτο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχασε την ευκαιρία για σκορ και θέαμα.

Με τον Νάτχο να ράβει και τον Καμαρά να κόβει στον άξονα, τον Φορτούνη να εναλλάσσεται με τον Λάζαρο στην κορυφή, με τη διάταξη από 4-2-3-1 να μετατρέπεται επιθετικά σε 4-4-2, η παράσταση συνεχίστηκε με έναν πρωταγωνιστή κι έναν κομπάρσο. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στους παίκτες της Ντουντελάνζ που έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα.

Μόλις έντεκα λεπτά αργότερα, ο Ναουέλ έκλεψε με αυτοθυσία στο κέντρο, ο Φορτούνης ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ο Λάζαρος με απίθανο «ψαλίδι» έγραψε το 3-0 από το ύψος της μικρής περιοχής, μέσα σε αποθέωση. Το ξέσπασμα του Ολυμπιακού είχε και συνέχεια. Στο 36’ κι έπειτα από δύο χαμένες ευκαιρίες από Ποντένσε, Φετφατζίδη, ο Πορτογάλος πήρε το ριμπάουντ και σέρβιρε από αριστερά στον Φορτούνη που έγραψε το 4-0 με κεφαλιά. Ηταν το πιο παραγωγικό ημίχρονο φέτος με 4 γκολ μέσα σε 30’, σε συνολικά 10 τελικές προσπάθειες!

Το επιθετικό κρεσέντο των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε και στο β’ μέρος. Πήραν θέση στο γήπεδο και το χειροκρότημα οι Χασάν, Τουρέ, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της τιμής με τον Σινάνι στο 69’. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 71’ με τον Χασάν να κλέβει την μπουκιά από το στόμα του Φετφατζίδη, εκατοστά προτού περάσει η μπάλα τη γραμμή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Νάτχο (λ.τ. Τουρέ), Ποντένσε, Ναουέλ (33’ λ.τ. Φετφατζίδης), Φορτούνης (57’ Χασάν), Χριστοδουλόπουλος.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μελισέ, Μπίσεβατς, Κρούσκα (60’ Γένσεν), Στολτζ (84' Στουμφ), Κουτουριέ, Τουρπέλ (74’ Πέρες), Σινάνι.

ΟλυμπιακόςΝτουντελάνζ