Αθλητισμός|24.04.2019 18:57

ΠΑΟ: Πληρώθηκε με 25 μέρες καθυστέρηση η δόση Φλεβάρη!

Κώστας Γουλής

Για πρώτη φορά από την έναρξη της εφετινής σεζόν και το «πακέτο» υποσχέσεων του Γιάννη Αλαφούζου προς τους Νίκο Νταμπίζα και Γιώργο Δώνη, η «κανονικότητα» στις πληρωμές του ποδοσφαιρικού τμήματος, είχε αρχίσει να μπάζει... νερά. Ωστόσο, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση (25 ημερών), η οφειλόμενη δόση Φεβρουαρίου, μπήκε στους λογαριασμούς των παικτών και του προπονητικού επιτελείου του Παναθηναϊκού το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης (24/4).

Η συγκεκριμένη δόση (η τρίτη πληρωμή της xρονιάς) είχε πάρει… παράταση για να πληρωθεί πολύ μετά την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου. Εις γνώσει των «κεφαλών» του ποδοσφαιρικού τμήματος, που είχαν ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές (κατόπιν επικοινωνίας με τον Αλαφούζο) για «…μία μικρή καθυστέρηση, έως τις 10 Απριλίου». Η συγκεκριμένη «καθυστέρηση» δημιουργήθηκε εν πολλοίς, λόγω της «υπερσυμπίεσης» που υπήρξε το τελευταίο 20ήμερο του Μάρτη, προκειμένου να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα και να πληρωθούν οι πιστωτές, ούτως ώστε να είναι ο Παναθηναϊκός «ΟΚ» στα ληξιπρόθεσμά του στο φάκελο της αδειοδότησης. Και τα περίπου 2 εκατ. € που καταβλήθηκαν εκείνο το διάστημα, περιόρισαν τη ρευστότητα της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού.

Ολο αυτό το ζήτημα ρευστότητας είχε ως συνέπεια να «φρενάρει» η διαδικασία πληρωμών στο ποδοσφαιρικό τμήμα για άλλες δύο εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να προκύψουν εντός της ομάδας οι «αντιδράσεις» που υπήρχαν πέρσι τέτοιον καιρό (όταν η… απληρωσιά είχε χτυπήσει «κόκκινο»). Με καθοριστική την παρουσία του Νταμπίζα, ο οποίος λειτούργησε ως «αλεξικέραυνο», ζητώντας απ’ όλους να δείξουν λίγη υπομονή, λόγω της πιεσμένης κατάστασης που δημιουργήθηκε με τα της αδειοδότησης. Κι από το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης (24/4) λοιπόν, η διοίκηση κατέβαλε τα οφειλόμενα χρήματα στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ, μαζί με προβλεπόμενους μισθούς και δώρα.

Παράλληλα, τη Μ. Τετάρτη πληρώθηκε και το (υποχρεωτικό) δώρο Πάσχα προς το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ (γραφεία και «Γ. Καλαφάτης»). Όχι όμως και κάποιος απ’ τους οφειλόμενους μισθούς προς τους εργαζόμενους (4 με 5, ανάλογα την περίπτωση), οι οποίοι ετοιμάζονται σε λίγες μέρες να μπουν κι άλλον ένα μήνα «μέσα» στις πληρωμές τους.

Για το υπαλληλικό προσωπικό άλλωστε, εδώ και καιρό η ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού δεν δείχνει την ίδια «ζέση» για να τηρήσει την περίφημη «κανονικότητα».

ΠαναθηναϊκόςΝίκος ΝταμπίζαςΓιάννης ΑλαφούζοςSuperLeague