Αθλητισμός|25.04.2019 00:46

La Liga: Η Ατλέτικο ανέβαλε την στέψη της Μπαρτσελόνα (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Απέτυχε η πρώτη απόπειρα της Μπαρτσελόνα να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας. Μετά τη νίκη της επί της Αλαβές (2-0), το βράδυ της Τρίτης (23/4), η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε χρειάζονταν και ήττα της δεύτερης Ατλέτικο Μαδρίτης, για να πανηγυρίσει από τώρα.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως, τιμάει τα λόγια του προπονητή της («θα παλέψουμε μέχρι το τέλος» είχε πει πρόσφατα), επικράτησε εντός έδρας της Βαλένθια με 3-2 (8' Μοράτα, 49' Γκριεζμάν, 81' Κορέα – 35' Γκαμεϊρό, 77' πέν. Ντάνι Παρέχο), κάτω από καταρρακτώδη βροχή και επανέφερε την μεταξύ τους διαφορά στους εννέα βαθμούς.

Αν όλα κυλήσουν... ομαλά, πάντως, η στέψη της Μπάρτσα θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου (27/4, 21:45), όταν θα υποδεχθεί την Λεβάντε στο «Καμπ Νόου». Με νίκη, ακόμα και αν νωρίτερα η Ατλέτικο έχει επικρατήσει στην Μαδρίτη της Βαγιαδολίδ (17:15), η παρέα του Λιονέλ Μέσι θα κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αφού θα παραμένει στο +9, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, υπερτερώντας όμως και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στην Ισπανία, το πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν και οι Καταλανοί πήραν ισοπαλία στην Μαδρίτη (1-1), ενώ επικράτησαν 2-0 στην Βαρκελώνη. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, μάλιστα, η απονομή θα γίνει το ίδιο βράδυ και όχι στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στην La Liga.

Αυτό θα είναι αισίως το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (η Ρεάλ είναι πάντα πρώτη με 33), εκ των οποίων τα οκτώ θα έχουν κατακτηθεί στα τελευταία έντεκα χρόνια (!), όπου ξεκάθαρα η ομάδα της Καταλονίας έχει κυριαρχήσει.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

ΙσπανίαποδόσφαιροΑτλέτικο ΜαδρίτηςΒαλένθιαΜπαρτσελόνα