Αθλητισμός|21.04.2021 17:16

Τένις: Ντεφορμέ ο Τσιτσιπάς στη Βαρκελώνη (vid)

Newsroom

Εκεί όπου πέρυσι άρχισε να λάμπει το αστέρι του Στέφανου Τσιτσιπά, φέτος ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας δεν κατόρθωσε να επαναλάβει την επιτυχία του φτάνοντας μέχρι τον τελικό (είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ). Η παρουσία του στο τουρνουά της Βαρκελώνης τελείωσε άδοξα καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2) από τον Γερμανό, Γιαν Λέναρντ Στραφ και αποκλείστηκε από τους «16».

Από την αρχή του ματς ο Τσιτσιπάς δεν έδειχνε να πατάει καλά στο κορτ χάνοντας το πρώτο σετ με 6-4 και μολονότι αντέδρασε κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 6-3, στο τρίτο και καθοριστικό σετ δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν βρήκε λύσεις στα χτυπήματα του Στραφ που έκανε δύο μπρέικ στον Ελληνα τενίστα επικρατώντας τελικά με 6-2.

Η ήττα από το Νο. 51 στην παγκόσμια κατάταξη και ο αποκλεισμός θα στοιχίσει δύο θέσεις στον Τσιτσιπά, ο οποίος αναμένεται να πέσει από το Νο. 8 στο 10 καθώς θα τον ξεπεράσουν ο Ντελ Πότρο και ο Ισνερ.

Ο Τσιτσιπάς στο ξεκίνημά του φέτος στις χωμάτινες επιφάνειες δεν έχει πιάσει την απόδοση που θα ήθελε, καθώς πριν από τη Βαρκελώνη είχε μέτρια εικόνα και στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Δείτε τα highlights του αγώνα

Στέφανος ΤσιτσιπάςATP Barcelona OpenΤένιςATP