Αθλητισμός|27.04.2019 00:17

Premier League: Μέχρι τέλους θα το παλέψει η Λίβερπουλ (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η νίκη – κλειδί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ» απογοήτευσε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πτόησε την Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Αγγλία.

Και το επιβεβαίωσε με την διάθεση που έδειξε στο εμφατικό 5-0 επί της υποβιβασμένης ουραγού Χάντερσφιλντ στο «Ανφιλντ», χάρη στο οποίο ανέβηκε ξανά στο +2 σε σχέση με τους «Πολίτες», αλλά με παιχνίδι περισσότερο.

Ο Ναμπί Κεϊτά, με το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Λίβερπουλ στην Premier League (μόλις στα 15 δευτερόλεπτα!), άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τη νίκη των «Κόκκινων», για τους οποίους σκόραραν εις διπλούν οι Σαντιό Μανέ (23’, 66’) και  Μοχάμεντ Σαλάχ (45’, 83’).

Οι δύο επιθετικοί έφτασαν έκαστος τα 20+ γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που είχε να συμβεί στην Premier League από την σεζόν 2013-14 όταν, για τελευταία φορά μέχρι φέτος, τα κατάφεραν δύο παίκτες της ίδιας ομάδας. Και τότε, αυτοί άνηκαν στην Λίβερπουλ: Λουίς Σουάρες και Ντάνιελ Στάριτζ.

Η πιο ξεχωριστή στιγμή, πάντως, ήρθε στο 74ο λεπτό, όταν ο Στάριτζ έδωσε την θέση του στον Αλεξ Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν, ο οποίος επανήλθε μετά από απουσία ενός έτους και δύο ημερών (!), μετά την ρήξη χιαστού που υπέστη στο δεξί γόνατο, στον ημιτελικό του Champions League με την Ρόμα.

Ο Κλοπ ξεκούρασε – προφύλαξε τον Τζέιμς Μίλνερ, ενώ άφησε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει κανονικά την Λίβερπουλ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, την Πρωτομαγιά (1/5, 22:00) κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης.

Η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια της για το πρωτάθλημα, θα έχει την ευκαιρία να επανέλθει στην κορυφή, εφόσον νικήσει στην έδρα της Μπέρνλι την Κυριακή (28/4, 16:05).

ΛίβερπουλΠρέμιερ ΛιγκΜοχάμεντ ΣαλάχΜάντσεστερ Σίτι