Αθλητισμός|28.04.2019 09:43

Ο Φινλανδός Πούκι επανέφερε τη Νόριτς στην Premier League (vids+pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το καλοκαίρι, ο Τεέμου Πούκι φλέρταρε έντονα με τον ΠΑΟΚ, αλλά αποφάσισε εντέλει να υπογράψει στη Νόριτς. Η παραλίγο ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και η ομάδα του εξασφάλισε την επιστροφή στην Premier League, για πρώτη φορά από το 2016.

Ο Φινλανδός επιθετικός, μάλιστα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «Καναρινιών», αφού, μια αγωνιστική πριν από το τέλος, είναι πρώτος σκόρερ της Championship, με 28 γκολ.

Περιέργως, ο Πούκι δεν σκόραρε στο 2-1 επί της Μπλάκμπερν στο «Κάροου Ρόουντ», με το οποίο εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο η ομάδα του Γερμανού Ντάνιελ Φάρκε, ο οποίος ανέλαβε τη Νόριτς τον Μάιο του 2017, προερχόμενος από την δεύτερη ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Τα «Καναρίνια» αναμένεται να ακολουθήσει στην μεγάλη κατηγορία η δεύτερη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία περιμένει μια «γκέλα» της τρίτης Λιντς για την τυπική επισφράγιση της επιστροφής της στην Premier League, για πρώτη φορά από το 2007.

 

Το τρίτο εισιτήριο θα διεκδικήσουν στα πλέι οφ η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα, η Γουέστ Μπρόμιτς, η Αστον Βίλα και η Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ ή η Μίντλεσμπρο του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

ποδόσφαιροΝόριτςΤσάμπιονσιπΤεέμου Πούκι