Αθλητισμός|28.04.2019 09:34

Το πάρτι τίτλου της Μπαρτσελόνα (vids+pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Την Τετάρτη, ανήμερα της Πρωτομαγιάς (1/5, 22:00), το «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης επισκέπτεται η φουλ φορμαρισμένη Λίβερπουλ, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα.

Αυτό το τόσο σημαντικό ραντεβού, πάντως, δεν εμπόδισε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να γιορτάσουν, έστω και σε χαμηλούς τόνους, το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα, το όγδοο τα τελευταία έντεκα χρόνια, το δέκατο τα τελευταία 15 και το 26ο συνολικά.

Ο αρχηγός Λιονέλ Μέσι σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή, για πρώτη φορά ανήμερα της μαθηματικής κατάκτησης του τίτλου, αφού η ομοσπονδία είχε προνοήσει γι’ αυτό, με τον πρόεδρό της Λουίς Ρουμπιάλες να απονέμει το τρόπαιο στον Αργεντινό.

Τα παιδιά των ποδοσφαιριστών και ο πάντα κεφάτος Ζεράρ Πικέ, είχαν την τιμητική τους στα πανηγύρια, κατά την διάρκεια των οποίων οι παίκτες της Μπάρτσα φορούσαν μπλουζάκια που μπροστά έγραφαν «8 από 11. Το εντυπωσιακό είναι να μοιάζει φυσιολογικό» και πίσω τα ονόματα όλων των παικτών που κατέκτησαν τον τίτλο.

  

Εκτός από τους φιλάθλους που το γιόρτασαν με τους παίκτες στο «Καμπ Νόου», περίπου δύο χιλιάδες βρέθηκαν στην Ράμπλας για τα παραδοσιακά πανηγύρια, επίσης όμως με χαμηλούς τόνους. Το όνειρο εντός τρίτου τρεμπλ (μετά από αυτά του 2009 και του 2015), άλλωστε, είναι ακόμα ολοζώντανο…

ΜπαρτσελόναLa Ligaποδόσφαιρο