Αθλητισμός|28.04.2019 10:09

Νέα Τούμπα: Σχέδιο εκκίνησης το 2020

Αντώνης Τσακαλέας

Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που εκπονήθηκε από τον ΑΣ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με την ΠΑΕ και τις επιτροπές του Δήμου και της Περιφέρειας, πήρε την περασμένη εβδομάδα τη πρώτη έγκριση και από το συμβούλια των συγκεκριμένων τοπικών φορέων και πλέον οδεύει προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από τους ασπρόμαυρους τον περασμένο Δεκέμβριο, το ΕΧΣ θα έπρεπε να «περάσει» από Δήμο και Περιφέρεια μέχρι το τέλος Απριλίου, να φτάσει στα Υπουργεία και να «περάσει» μέχρι τον Ιούνιο και ακολούθως να φτάσει στο τέλος της «διαδρομής» του και να περάσει από το συμβούλιο της επικρατείας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από τη στιγμή που στο ΕΧΣ μπει το «βουλοκέρι» του Σ.τ.Ε, δεν θα μπορεί να μπει κανένα φρένο στις εργασίες κατεδάφισης του υπάρχοντος σταδίου, για να δώσει τη θέση του στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο με το οποίο ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα περάσει στη νέα του εποχή.

Την ίδια στιγμή, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ προσπαθούν να ξεμπλέξουν το κουβάρι του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου. Μπορεί στις πρώτες συζητήσεις να διαφάνηκε πως υπάρχει διάθεση ώστε να προκύψει «μετακόμιση» των «ασπρόμαυρων» σε αυτό, όμως όταν άρχισαν να μπαίνουν στο τραπέζι οι λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν ώστε ο ΠΑΟΚ να μετατρέψει το στάδιο σε ένα λειτουργικό χώρο τόσο για το εταιρικό του κομμάτι όσο και για το αγωνιστικό, παρατηρήθηκαν οι πρώτες «κωλυσιεργίες».

Με τη πορεία του ΕΧΣ να είναι σταθερή και βάσει χρονοδιαγράμματος, οι «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν να αποφασίσουν το τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν τη σεζόν 2019-20. Η σκέψη μετακόμισης στα μέσα ή προς το τέλος της σεζόν, από τη στιγμή δηλαδή που θα μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες για τη Νέα Τούμπα δεν είναι και η πλέον δόκιμη, κάτι που σημαίνει πως το σενάριο παραμονής του «Δικεφάλου του Βορρά» στο υπάρχον «σπίτι» του για ένα ακόμα χρόνο είναι πιθανό.

ποδόσφαιροΝέα ΤούμπαΠΑΟΚ