Αθλητισμός|03.05.2019 13:28

«Σφάζονται» για Σλούκα σε Ελλάδα και Ισπανία

Θοδωρής Φελάνης

Ο Κώστας Σλούκας θα είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόµατα της φετινής µεταγραφικής περιόδου. Μπορεί ο 29χρονος γκαρντ της Φενέρ αυτό το διάστηµα να είναι απόλυτα αφοσιωµένος στον ηµιτελικό του φάιναλ φορ της Βιτόρια µε την Εφες, όµως πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη αρκετές οµάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ο Σλούκας το καλοκαίρι του 2017, αµέσως µετά την κατάκτηση της Euroleague µε τη Φενέρ, υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασίας του µε την τουρκική οµάδα (µε αποδοχές ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως) για 2 χρόνια, δηλαδή µέχρι το καλοκαίρι του 2019, µε τις δύο πλευρές να διατηρούν οψιόν ανανέωσης για ακόµη έναν χρόνο. Η Φενέρ είναι γνωστό πως µετά την αποχώρηση του οµίλου Dogus αντιµετώπισε πολύ σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα.

«Το χρέος αρχικά ήταν 400 εκατ. ευρώ. Από τις 31 Μαΐου του 2018 και µετά, όµως, το συνολικό χρέος µας είναι για την ακρίβεια 621 εκατ. ευρώ. Ολα τα έσοδα της οµάδας είναι δεσµευµένα έως το 2023 από τις τράπεζες για δάνεια» δήλωσε ο Αλι Κοτς, που διαδέχθηκε στην προεδρία τον Αζίζ Γιλντιρίµ. Μετά τη φετινή πρόκριση της Φενέρ σε ακόµη ένα φάιναλ φορ ο Κοτς δήλωσε: «Οι παίκτες κάνουν µεγάλες θυσίες. Η διοίκηση πρέπει να προσφέρει ισορροπία, παρά τις οικονοµικές συνθήκες».

Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για όλους στην τουρκική οµάδα. Ο Οµπράντοβιτς λειτούργησε για ακόµη µια φορά ως «κυµατοθραύστης» σε προβλήµατα που ανέκυπταν (καθυστερήσεις σε καταβολές δόσεων συµβολαίων), χωρίς να δηµοσιοποιηθεί το παραµικρό. Με το τέλος της χρονιάς ο οργανισµός της Φενέρ θα αποφασίσει αν µπορεί να «σηκώσει» βάρος συµβολαίων επιπέδου Οµπράντοβιτς ή Σλούκα.

Πολύ µεγάλο ρόλο στην τελική απόφαση του 29χρονου γκαρντ θα παίξει φυσικά η επιλογή του «µέντορά» του Οµπράντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυµπιακός έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον Ελληνα διεθνή γκαρντ. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, όµως, είναι η επιθυµία της Μπαρτσελόνα (από την περσινή σεζόν ακόµη) να εντάξει τον Σλούκα στο δυναµικό της. Στο «παιχνίδι» τελευταία µπήκε και η Ρεάλ Μαδρίτης, που επίσης ετοιµάζεται να προσφέρει... γην και ύδωρ στον Θεσσαλονικιό παίκτη. ∆εν αποκλείεται πίσω από κλειστές πόρτες ξενοδοχείων στη Βιτόρια, στο περιθώριο του φάιναλ φορ, να γίνουν και οι πρώτες επίσηµες επαφές.

ΦενέρμπαχτσεΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςΚώστας Σλούκας