Αθλητισμός|03.05.2019 13:31

ΑΕΚ: Θέλει Βράνιες, αλλά µε τον δικό της τρόπο

Σταύρος Καζαντζόγλου

Ωστόσο, η µεταγραφική ατζέντα άνοιξε και στην ΑΕΚ προσδοκούν να υπάρχουν άµεσα αποτελέσµατα. Αλλωστε, στόχος για το φετινό καλοκαίρι είναι να επαναληφθεί εν πολλοίς η τακτική του 2017, όταν πριν από την έναρξη της προετοιµασίας είχαν κλείσει οι βασικές εκκρεµότητες. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσονται η έναρξη των επαφών και η πρόταση προς την Αντερλεχτ για την απόκτηση του Ογκνιεν Βράνιες.

Η ΑΕΚ επιθυµεί την επιστροφή του Βόσνιου µε τη µορφή δανεισµού, ίσως και µε ορισµό οψιόν αγοράς (που δεν θα υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ, όσα οφείλουν ακόµα οι Βέλγοι από την περσινή συµφωνία) το καλοκαίρι του 2020. Παράλληλα καλύπτουν το µισό συµβόλαιο του Βράνιες, ήτοι φτάνουν στα 400.000 ευρώ τον χρόνο. Προσφέρουν δηλαδή στην Αντερλεχτ τη δυνατότητα να απαλλαχθεί από έναν παίκτη που δεν υπολογίζει, να γλιτώσει 400.000 ευρώ και να έχει την πιθανότητα να αποκτήσει εκ νέου την περσινή του λάµψη. Σύµµαχος της ΑΕΚ στην υπόθεση, η σφοδρή επιθυµία του Βράνιες να επιστρέψει στην Αθήνα.

Αλλωστε αποτέλεσε τη δική του γη της Επαγγελίας, η µοναδική οµάδα στην οποία στέριωσε για ενάµιση χρόνο. Βέβαια, ουδείς µπορεί να είναι βέβαιος πως η Αντερλεχτ θα αποδεχθεί τους όρους της ΑΕΚ. Εχει µπροστά της όλο το καλοκαίρι για να βρει οµάδα να πουλήσει τον Βόσνιο ή έστω να τον δανείσει µε πλήρη κάλυψη του συµβολαίου του. Απλώς η ΑΕΚ ζητά απάντηση τις αµέσως επόµενες µέρες για να ξέρει αν θα πρέπει να προχωρήσει σε άλλες λύσεις. Στα αγωνιστικά, η συµµετοχή του Μπογέ σε µέρος του κανονικού προγράµµατος αφήνει ελπίδες για τη συµµετοχή του στον τελικό. Αρκετές πιθανότητες έχει να παίξει ο Τσιγκρίνσκι. Τεστ για τον Ουκρανό θα είναι το µατς µε τον Λεβαδειακό, όπου θα επιχειρήσει να πάρει χρόνο συµµετοχής.

Όγκνιεν ΒράνιεςΑΕΚ