Αθλητισμός|03.05.2019 23:28

Basket League: Νέο θρίλερ με τον Αναστόπουλο - Ορίστηκε και στη VTB League

Newsroom

Κωμικοτραγικά πράγματα συμβαίνουν από το πρωί στο ελληνικό μπάσκετ με θύμα το ίδιο άθλημα και πρωταγωνιστές τους παράγοντες των ομάδων και τα αρμόδια όργανα. Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και την Α2, ήρθε μια είδηση να ανατρέψει τα δεδομένα, αλλά μόνο για λίγα λεπτά της ώρας...

Mέχρι τις 10 το βράδυ άπαντες θεωρούσαν δεδομένo ότι στο προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα θα σφυρίξει ο διαιτητής Αναστόπουλος, τελικά, ο συγκεκριμένος ρέφερι ετοιμάζει βαλίτσες για Εσθονία, γεγονός που ενδεχομένως να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Εκτός πάλι, αν ο υπεύθυνος διαιτησίας της VTB League, ο Ελληνας Νίκος Πιτσίλκας αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Ελληνα διαιτητή με κάποιον άλλον, οπότε θα βρεθούμε πάλι στο σημείο μηδέν και θα πρέπει ο Αναστόπουλος να σφυρίξει κανονικά στο ΣΕΦ.

Την ίδια μέρα με τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα (8/5), ο Ελληνας διαιτητές έχει κληθεί να πάει στην Εσθονία για το παιχνίδι της Κάλεβ Ταλίν με την Ουνίξ Καζάν του Πρίφτη, για τα πλέι οφ της VTB League! Να σημειωθεί ότι ο ορισμός της VTB League είχε προηγηθεί, πράγμα που γνώριζε η ΚΕΔ/ΕΟΚ, άρα δεν θα έπρεπε καν να τον συμπεριλάβει στην κλήρωση για την τελευταία αγωνιστική της Basket League. Ο Αναστόπουλος έχει, μάλιστα, στα χέρια του τα εισιτήρια για να ταξιδέψει στο Ταλίν και πρέπει να πετάξει την Τρίτη (7/5) και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε ενημέρωση για κάποια διαφοροποίηση.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί, είχαν προηγηθεί ένα σωρό τραγελαφικές καταστάσεις. Το πρωί η ΚΕΔ, ύστερα από κλήρωση, όρισε τον διαιτητή Αναστόπουλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, υποχρεώνοντας τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» να πάρει τη δύσκολη απόφαση: Ή θα έπρεπε να πάρει πίσω τη δέσμευσή της ότι δεν θα κατέβει στα παιχνίδια με τον συγκεκριμένο διαιτητή ή θα επέμενε και μοιραία θα υποβιβαζόταν στην Α2, όπως προβλέπει ο κανονισμός.

Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο εξέδωσαν ανακοίνωση το απόγευμα, ενημέρωσαν πως το εισιτήριο για τον αγώνα με τον Προμηθέα οριζόταν στην τιμή του ενός ευρώ και ουσιαστικά προανήγγειλαν τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου κατά της ΕΟΚ και της ΚΕΔ. Ο Ολυμπιακός βεβαίως, πέραν της επιλογής να μην κατέβει, θα μπορούσε θεωρητικά να εφεύρει και άλλα τρικ προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Θα μπορούσε θεωρητικά να εμφανιστεί στο γήπεδο, να προφασιστεί ότι ξέχασε τα δελτία του αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι θα μπαίναμε σε νέες δικαστικές περιπέτειες για το κατά πόσο η συγκεκριμένη παράβαση αποτελεί non show ή όχι...

Είναι σαφές πως η υπόθεση έχει δρόμο μπροστά της και κάθε ώρα που περνάει οι αλλαγές μπορεί να διαδέχεται η μία την άλλη.

Basket LeagueΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός