Αθλητισμός|03.05.2019 23:31

Νέα ανατροπή: Ακυρώθηκε η κλήση του Αναστόπουλου από τη VTB League

Newsroom

Ο διαιτητής Αναστόπουλος που είχε οριστεί να βρίσκεται σε... δύο χώρες ταυτόχρονα, απαλλάχθηκε από τις υποχρεώσεις του στην Εσθονία και μοιραία την Τετάρτη θα πρέπει να εμφανιστεί στο ΣΕΦ για να σφυρίξει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα.

Όπως αποκάλυψε το SDNA, ο υπεύθυνος της διαιτησίας στη VTB League Νίκος Πιτσίλκας αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Αναστόπουλο με άλλον διαιτητή για την αναμέτρηση της Κάλεβ Ταλίν με την Ούνικς Καζάν, κάτι που σημαίνει ότι πλέον ο έμπειρος ρέφερι είναι στη διάθεση της ΚΕΔ για την αναμέτρηση που ορίστηκε να διευθύνει στην Basket League.

Τι γίνεται από 'δω και πέρα; Ο Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει τιμή εισόδου ενός ευρώ για τον κόσμο του στον συγκεκριμένο αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα εξελιχθεί σε συλλαλητήριο κατά της ΕΟΚ και της ΚΕΔ.

Θεωρείται δεδομένη η απόφαση των «ερυθρόλευκων» να μην αγωνιστούν στο παιχνίδι και μένει να δούμε με ποιον τρόπο θα κάνουν πράξη την απειλή τους. Αν δηλαδή δεν εμφανιστούν στο γήπεδο, κάτι που αυτομάτως τους θέτει σε μεγάλο κίνδυνο όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία ή θα επιχειρήσουν με άλλο πειθαρχικό παράπτωμα να αποφύγουν τη διεξαγωγή του αγώνα...

Προς το παρόν ο Ολυμπιακός κρατά κλειστά τα χαρτιά του και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι προτίθεται να καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΚΕΔ, θεωρώντας παράνομη τη σημερινή (3/5) κλήρωση των διαιτητών.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι η κλήρωση πραγματοποιήθηκε με την ΚΕΔ να αποτελείται από μόλις δύο μέλη σε σύνολο πέντε, παρότι ο Συμεωνίδης (το τρίτο μέλος) φέρεται να ήταν σύμφωνος με τη διαδικασία, έστω κι αν δεν ήταν μπροστά την στιγμή της κλήρωσης.

Basket LeagueΠαναγιώτης Αναστόπουλος