Αθλητισμός|05.05.2019 00:07

Premier League: Ζωντανή η εφτάψυχη Λίβερπουλ (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Οριστικά την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα όλων των εποχών στην Αγγλία. Η Λίβερπουλ, παρ’ ότι τα… χρειάστηκε πολύ, ξεπέρασε την απογοήτευση της ήττας με 3-0 από την Μπαρτσελόνα στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και θα παλέψει μέχρι τέλους για τον πρώτο της τίτλο, ύστερα από 29 ολόκληρα χρόνια.

Χωρίς να παρουσιάσει μεγάλο ροτέισον, γιατί δεν έχει άλλωστε αυτό το περιθώριο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ νίκησε με δραματικό τρόπο εκτός έδρας με 3-2 (20’ Ατσού, 54’ Ροντόν – 13’ Φαν Ντάικ, 28’ Σαλάχ, 86’ Οριγκί) τη Νιούκαστλ του πρώην «Κόκκινου» Ράφα Μπενίτεθ και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Λίβερπουλ, με ματς περισσότερο, βρίσκεται εκ νέου στο +2 από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία το βράδυ της Δευτέρας (6/5, 22:00) θα υποδεχθεί την Λέστερ του άλλοτε προπονητή της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς, από τον οποίο η πρώην ομάδα του θα ήταν πολύ ευχαριστημένη με μια (πολύτιμη) χείρα βοηθείας.

 

Η δραματική νίκη στο Νιούκαστλ ήταν η ευχάριστη είδηση της ημέρας για την Λίβερπουλ. Οι δυσάρεστες ήταν ο τραυματισμός του Μοχάμεντ Σαλάχ στο κεφάλι, την θέση του οποίου πήρε ο «χρυσός» σκόρερ Ντιβόκ Οριγκί, η παραδοχή του Γιούργκεν Κλοπ ότι ο (απόντας) Ρομπέρτο Φιρμίνο λογικά δεν θα προλάβει την ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα (Τρίτη 7/5, 22:00) και, κυρίως, η εντός έδρας ήττα της Κάρντιφ από την Κρίσταλ Πάλας με 3-2 (31’ αυτ. Κέλι, 90’ Ριντ – 28’ Ζαχά, 39’ Μπατσουαγί, 70’ Τάουνσεντ).

Δείτε όλα τα γκολ και τα highlights του αγώνα

Αυτή η ήττα σημαίνει ότι η ουαλική ομάδα υποβιβάστηκε μαθηματικά και, κυρίως, ότι σώθηκε η Μπράιτον, η οποία πλέον θα υποδεχθεί εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά την Μάντσεστερ Σίτι, την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 12/5, 17:00), όπου η Λίβερπουλ περίμενε ένα… δωράκι από τους γηπεδούχους.

Στην μάχη για την έξοδο στο Champions League, η τρίτη Τότεναμ έμεινε νωρίς με εννέα (!) λόγω αποβολής των Χέουνγκ Μιν Σον (43’) και Χουάν Φόιτ (48’), ηττήθηκε με 1-0 (90’+1’ Ακέ) στην έδρα της Μπόρνμουθ, συμπλήρωσε τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς και θέτει σε κίνδυνο το εισιτήριο, αν και κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια της.

Η βαθμολογία (σε 37 αγώνες): Λίβερπουλ 94, Μάντσεστερ Σίτι (36) 92, Τότεναμ 70, Τσέλσι (36) 68, Αρσεναλ (36) 66, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (36) 65.

ποδόσφαιροΠρέμιερ ΛιγκΜοχάμεντ ΣαλάχΛίβερπουλ