Αθλητισμός|05.05.2019 10:19

Ρωσία: Εμαθαν εν πτήσει ότι είναι πρωταθλητές! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος στην Ρωσία, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, αφού απέχει εννέα βαθμούς από την δεύτερη Λοκομοτίβ Μόσχας, της οποίας υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Η ομάδα του Σεργκέι Σέμακ δεν τα πήγε και τόσο καλά στον εκτός έδρας αγώνα με την Αχμάτ Γκρόζνι στην Τσετσενία, όπου χρειάστηκε ένα γκολ του Αργεντινού Σεμπαστιάν Ντριούσι, τρία λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90, για να γλιτώσει από την ήττα (1-1).

Ο προπονητής και οι παίκτες δεν μπήκαν και πολύ ευχαριστημένοι στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αγία Πετρούπολη, αφού γνώριζαν ότι η Λοκομοτίβ, το παιχνίδι της οποίας στην έδρα της Αρσεναλ Τούλα ξεκινούσε δυόμισι ώρες αργότερα, μπορούσε με νίκη να μειώσει την μεταξύ τους διαφορά στους έξι βαθμούς.

Η ομάδα του Γιούρι Σέμιν, όμως, δεν τα κατάφερε. Ηττήθηκε με 2-0 και αποχαιρέτησε και μαθηματικά τον τίτλο, κάτι που οι παίκτες της Ζενίτ έμαθαν εν πτήσει.

Οπως ήταν φυσικό, ξέσπασαν σε έξαλλα πανηγύρια για το έκτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου και πρώτου από το 2015, ενώ στην συνέχεια το γιόρτασαν τραγουδώντας ρεγκετόν στο αεροπλάνο, με πρωτοστατούντες βεβαίως τους Λατίνους παίκτες της ομάδας.

Και, βεβαίως, η υποδοχή στην Αγία Πετρούπολη ήταν αποθεωτική, όπως και τα όσα ακολούθησαν, με τον πανηγυρισμό της ομάδας παρέα με τους φιλάθλους της, σε όλη την (πανέμορφη) ρωσική πόλη.

T
T

Ζενίτ Αγίας ΠετρούποληςποδόσφαιροΡωσία