Eurobasket γυναικών: Βαριά ήττα απ' τη Γαλλία για την Εθνική και «τελικός» με Τουρκία
NewsroomΗ Εθνική μπάσκετ γυναικών δεν κατάφερε να έχει διάρκεια στο παιχνίδι της και να προβάλει αντίσταση απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία γνωρίζοντας μια βαριά ήττα με 92-56 στο ΣΕΦ για τη 2η αγωνιστική του Eurobasket 2025.
Παρά το εξαιρετικό κλίμα και το ρεκόρ προσέλευσης με 8.860 θεατές που κατέγραψε η αναμέτρηση – αριθμός-ορόσημο για παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών – η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό, τη δύναμη και στο βάθος των Tρικολόρ.
Η Ελλάδα έδειξε καλό πρόσωπο κατά τις πρώτες δύο περιόδους (Α: 17-21, Β: 44-37). Ωστόσο η συνέχεια ήταν καταστροφική με τη διαφορά να ανοίγει συνεχώς και το τελικό σκορ να ξεφεύγει καθώς η Γαλλία επικράτησε με διαφορά 36 πόντων.
Η Σπανού σημείωσε 14 πόντους, η Φασούλα πρόσθεσε 11 και η Μποσγανά είχε 10, όμως η επιθετική προσπάθεια της Εθνικής δεν ήταν αρκετή απέναντι σε ένα τόσο πλήρες και αθλητικό σύνολο όπως αυτό της Γαλλίας.
Πλέον, όλα θα κριθούν το Σάββατο 22 Ιουνίου (20:30) στο μεγάλο παιχνίδι με την Τουρκία, ξανά στο ΣΕΦ, με στόχο τη 2η θέση του ομίλου που οδηγεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η Τουρκία βρίσκεται όπως και η Ελλάδα στο 1-1 μετρώντας κι εκείνη μία ήττα από τη Γαλλία και μία νίκη επί της Ελβετίας.
ΓΑΛΛΙΑ (Ζαν Αϊμε Τουπάν): Μπροσάν 5 (1), Φοποσί 1, Αγιαγί 9, Ρουπέρ 14 (2), Σαλάουν 17 (5), Μπαντιάν 4, Τουρέ 15 (2), Πουγέ 7 (1), Ταμπντί 4, Λακάν 4, Μπερνίζ, Αστιέρ 12 (1)
ΕΛΛΑΔΑ (Πέτρος Πρέκας): Κριμίλη, Μποσγανά 10 (2), Παυλοπούλου 5 (1), Λουκά 2, Σπανού 14, Χατζηλεοντή 2, Χριστινάκη 5, Παρκς 7 (1), Φασούλα 11
- Προσήχθη το ζευγάρι των γιατρών για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Έρευνα και στο σπίτι τους
- Ποιο είναι το μικρό νησί στην Υεμένη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή
- Ο «όφις των Εξαρχείων»: Φίδι εντοπίστηκε σε βεράντα ανάμεσα σε γλάστρες - Το περισυνέλεξε η Πυροσβεστική
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη εκτός ελέγχου; Γιατί οι ειδικοί φοβούνται την επόμενη μέρα - Τα ανησυχητικά μηνύματα