Αθλητισμός|07.05.2019 00:24

Premier League: Αγκαλιά με τον τίτλο η Σίτι με κεραυνό του Κομπανί (vids)

Newsroom

Ηταν ο ποδοσφαιριστής, που η απόκτησή του σήμανε την απαρχή της νέας εποχής στη Μάντσεστερ Σίτι. Ηταν εκείνος που συνέδεε το παρελθόν με το παρόν. Ηταν ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο του 2011, το πρώτο πρωτάθλημα των Πολιτών μετά από 44 χρόνια. Ηταν και παραμένει ο φυσικός ηγέτης της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Και πλέον είναι ο παίκτης που φέρνει τη Σίτι ένα βήμα πιο κοντά στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και στο έκτο στην ιστορία της.

Ο Βινσέντ Κομπανί έλυσε το γρίφο για τη Σίτι που τα βρήκε σκούρα απέναντι στην εξαιρετικά μαχητική Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς. Επί 70 λεπτά οι Σίτιζενς πίεζαν ασφυκτικά την πρωταθλήτρια του 2016, Λέστερ, δίχως όμως να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς εκεί μπροστά στεκόταν σαν... κέρβερος ο Δανός γκολκίπερ Κάσπερ Σμάιχελ.

Και τότε ήταν που πήρε την υπόθεση πάνω του ο 33χρονος αρχηγός, ο οποίος στο 71' κουβάλησε την μπάλα μερικά μέτρα κάτω από τη γραμμή του κέντρου, κι εξαπέλυσε έναν ασύλληπτο κεραυνό που πέρασε ξυστά από τη συμβολή των δοκών του Σμάιχελ και καρφώθηκε στα δίχτυα.

Το Ετιχαντ πήρε φωτιά με ένα γκολ που... μύρισε τίτλο, κι ενώ το 0-0 που κρατούσε μέχρι εκείνη την ώρα η Λέστερ, έφερνε τη Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή της Premier League να κρατά εκείνη το νήμα του τίτλου στα χέρια της.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Βέλγο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έφερε και πάλι τη Σίτι στο +1 από τους Κόκκινους του Μέρσεσαϊντ (Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 95, Λίβερπουλ 94) σε μια απ' τις πιο συναρπαστικές μάχες τίτλου στην ιστορία της Premiership. Η Λέστερ μολονότι πίεσε, χάνοντας μάλιστα μια μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 87' με τον Ιχεανάτσο, έπεσε με ψηλά το κεφάλι αλλά δεν έκανε το... δώρο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που πλέον βρίσκεται ένα βήμα πιο πίσω απ' την ανταγωνίστριά της.

Την τελευταία αγωνιστική που διεξάγεται την Κυριακή (12/5) η Σίτι θα παίξει στην έδρα τής αδιάφορης βαθμολογικά Μπράιτον που σώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ η Λίβερπουλ θα υποδεχτεί τη Γουλβς στο Ανφιλντ. Και αυτό που χρειάζεται η ομάδα του Γκουαρδιόλα είναι τη νίκη, ή έστω γκέλα της Λίβερπουλ για να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου που έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία δεδομένης της μάχης -σώμα με σώμα- που δίνεται από το ξεκίνημα της σεζόν. 

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Νταβίντ Σίλβα (91' Στόουνς), Φόντεν (56' Σανέ), Στέρλινγκ, Μπερνάντο Σίλβα, Αγουέρο (87' Ζεσούς).

Λέστερ: Σμάιχελ, Ρικάρντο, Έβανς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Εντιντί, Τίλεμανς (75' Μπαρνς), Τσουντούρι, Ολμπράιτον (86' Γκρέι), Μάντισον (80' Ιχεανάτσο), Βάρντι.

Δείτε το ασύλληπτο γκολ του Κομπανί:

Δείτε την εκπληκτική φάση με το δοκάρι του Αγουέρο

Δείτε τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε η Λέστερ

Δείτε τα highlights του αγώνα

ΛέστερποδόσφαιροΜάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλPremier League