Αθλητισμός|08.05.2019 01:36

Υπόκλιση Μουρίνιο: «Αυτή η ανατροπή έχει ένα όνομα: Γιούργκεν» (vid)

Newsroom

Συνήθως απ' το στόμα του βγαίνει φαρμάκι. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι φειδωλός στα καλά λόγια και σπάνια θα τον ακούσεις να κολακεύει. Το έπραξε λίγη ώρα μετά την επική πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα πιστώνοντας τον θρίαμβο των Κόκκινων αποκλειστικά στον Γιούργκεν Κλοπ για τον οποίο είχε να κάνει μόνο θετικά σχόλια.

«Δεν το περίμενα. Έχω πει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και είπα πως αν κάτι είναι πιθανό, το Ανφιλντ είναι ένα από τα μέρη που μπορείς να κάνεις το απίθανο πιθανό, αλλά πρέπει να πω ότι για εμένα αυτή η ανατροπή έχει ένα όνομα: Γιούργκεν», δήλωσε ο Μουρίνιο στο beIN Sports όπου πλέον εκτελεί χρέη τηλεσχολιαστή μετά την απόλυσή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που έγινε δεν έχει να κάνει με την τακτική, δεν έχει να κάνει με τη φιλοσοφία. Εχει να κάνει με την καρδιά και την ψυχή αυτού του εξαιρετικού γκρουπ που έχει δημιουργήσει. Είχαν (στη Λίβερπουλ) τον κίνδυνο να τελειώσουν μια φανταστική χρονιά δίχως να κερδίσουν τίποτα, και τώρα βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης. Και θεωρώ ότι ο Γιούργκεν το αξίζει. Η δουλειά που έχει κάνει στη Λίβερπουλ είναι φανταστική αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα, έχει να κάνει με αυτόν. Πρόκειται για την αντανάκλαση της προσωπικότητάς του και της νοοτροπίας τού "δεν τα παρατάω", του μαχητικού πνεύματος, του όλοι οι παίκτες τα δίνουν όλα. Χάνει έναν παίκτη και δεν κλαίει γι' αυτόν που χάνει, όπως κάνουν άλλοι προπονητές. Ολα απόψε έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία του Γιούργκεν».

Δείτε το σχόλιο του Μουρίνιο

T

ποδόσφαιροΖοσέ ΜουρίνιοΛίβερπουλΓιούργκεν ΚλοπChampions League