Αθλητισμός|08.05.2019 11:56

Ολυμπιακός: Η Φενέρµπαχτσε... ήρθε, ο Κώστας Φορτούνης φεύγει;

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Δεν αναφερόµαστε µόνο στα δηµοσιεύµατα ή στους απεσταλµένους που ήρθαν να τον τσεκάρουν στη διάρκεια της χρονιάς για λογαριασµό της τουρκικής οµάδας, αλλά και στο πρόσφατο ταξίδι του τεχνικού διευθυντή Νταµιέν Κοµολί.

Ο άνθρωπος που εισηγείται το «πάρε-δώσε» στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στη χώρα µας το προηγούµενο διήµερο, µε τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αρχικά να υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρεται για τον Δηµήτρη Κουρµπέλη και στη συνέχεια ότι στο στόχαστρό του βρίσκεται ο αρχηγός του Ολυµπιακού.

Η αλήθεια είναι, σύµφωνα πάντα µε όσα λένε στην Τουρκία, ότι ο Κοµολί ήρθε στην Ελλάδα για ανίχνευση εδάφους, ωστόσο αυτό δεν σηµαίνει ότι ο 26χρονος µεσοεπιθετικός βλέπει ζεστά ένα τέτοιο ενδεχόµενο. Το γραφείο του Πολ Κουτσολιάκου, που τον εκπροσωπεί, συλλέγει τα κλαµπ που ενδιαφέρονται για τον Φορτούνη, τουλάχιστον µέχρι να γίνει το ραντεβού του µε τη διοίκηση για την επέκταση της συνεργασίας, κάτι που αναµένεται να συµβεί εντός των προσεχών ηµερών. Η προτεραιότητα Το status για τον 26χρονο µπαλαντέρ δεν έχει αλλάξει.

Προτεραιότητά του είναι να µείνει στον Ολυµπιακό, ακόµη και µέχρι να κρεµάσει τα παπούτσια του, αρκεί να συµφωνήσει µε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ενδεχόµενο να αποχωρήσει στο µέλλον δεν αποκλείεται, αρκεί να έρθει µια προσφορά που θα τον ικανοποιεί και από οµάδα που συµµετέχει σε «µεγάλο» πρωτάθληµα. Σύλλογοι όπως η Ρόµα και η Μίλαν που έχουν δείξει -φιλολογικό σε αυτήν τη φάσηενδιαφέρον δεν τον αφήνουν αδιάφορο, αλλά προτεραιότητά του παραµένει η παραµονή στον Πειραιά. Από κει και πέρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε τις προηγούµενες ηµέρες στο εξωτερικό για επαγγελµατικούς λόγους και αναµένεται να επιστρέψει σήµερα, γεγονός που θα δροµολογήσει εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Πέρα από το πρώτο κύµα µεταγραφών και αποχωρήσεων, ακούγεται έντονα ότι θα υπάρξουν και αλλαγές στο οργανόγραµµα της ΠΑΕ, στη δοµή της οµάδας, ακόµη και στα τµήµατα υποδοµής. Ολα αυτά θα δροµολογηθούν έως το τέλος του µήνα, καθώς στις 10 Ιουνίου είναι προγραµµατισµένη η πρώτη συγκέντρωση της οµάδας για την προετοιµασία. Στο πρώτο σκέλος δεν θα πάρουν µέρος οι διεθνείς, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις µε την Εθνική οµάδα και παραµένουν στου Ρέντη για προπονήσεις, µέχρι να ενσωµατωθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότηµα.

Κώστας ΦορτούνηςΟλυμπιακός