Η ΑΕΚ «καθάρισε» τον Πανσερραϊκό σε τέσσερα λεπτά και στοχεύει στην Άντερλεχτ
NewsroomΗ ΑΕΚ έκανε ιδανική εκκίνηση στη Super League επικρατώντας 2-0 του Πανσερραϊκού στην OPAP Arena και πλέον στρέφει την προσοχή της στην καθοριστική ρεβάνς με την Άντερλεχτ για τα play off του Conference League την ερχόμενη Πέμπτη (28/8). Τα γκολ της Ένωσης σημείωσαν ο Πέτρος Μάνταλος με πέναλτι στο 23’ και ο Ζίνι στο 27’.
Η ΑΕΚ ανησύχησε στο 5’ όταν ο Γκριν βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Στρακόσα, ο οποίος κράτησε το μηδέν. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» το παιχνίδι πριν από το ημίωρο και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 23’ ο Μάνταλος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ζίνι εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των Σερρών για το 2-0. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κυριάρχησε και έχασε πολλές ευκαιρίες, με κορυφαία τη διπλή απόκρουση του Τιναλίνι στο 48’ απέναντι στον Βίντα.
Το μόνο ανησυχητικό για τους Κιτρινόμαυρους είναι πως ο Ζίνι αποχώρησε τραυματίας πριν από το ημίχρονο και η συμμετοχή του με την Άντερλεχτ είναι αμφίβολη.
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα (83’ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πένραϊς, Ελίασον (83’ Λιούμπιτσιτς), Μάνταλος, Πινέδα, Κοϊτά (71’ Κουτέσα), Ζίνι (36’ λ.τρ. Μαρίν), Πιερό.
Πανσερραϊκός (Κριστιάνο Μπάτσι): Τιναλίνι, Τσαούσης, Ντε Μάρκο, Γκελασβίλι, Λύρατζης, Λιάσος (65’ Μπαντζάκι), Ομεονγκά, Γκιγιομιέ, Ουαγκέ (46’ Φαλέ), Γκριν, Ίβαν (84’ Δοϊρανλής).
- Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα
- Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί
- Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της
- Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια