Αθλητισμός|10.05.2019 19:01

Λουτσέσκου: «Εχουμε αυτοπεποίθηση και θέληση»

Αντώνης Τσακαλέας

Η πρόκληση του νταμπλ, η επιρροή της κατάκτησης του πρωταθλήματος και οι απουσίες κομβικών ποδοσφαιριστών βρέθηκαν στο επίκεντρο στη συέντευξη Τύπου του Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει του τελικού του κυπέλλου. Αναλυτικά ο Ρουμάνοε τεχνικός σημείωσε:

Για το αν υπάρχει ο παράγοντας κούραση:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και συναισθήματα. Ακόμη κι αν είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο καμία κούραση. Είμαστε δύο καλές ομάδες. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά από τα τελευταία παιχνίδια και των δύο ομάδων, ότι είναι σε καλή κατάσταση και υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση για το Κύπελλο. Όταν παίζεις ένα τελευταίο παιχνίδι για το τρόπαιο, ξέρεις ότι θα πρέπει να δώσεις το 100%, για να φύγεις καλύτερος».

Για τη μεγάλη διαφορά σε αριθμό κλεψιμάτων που έχει στη στατιστική ο ΠΑΟΚ σε σχέση με την ΑΕΚ:

«Η στατιστική είναι για όλους εσάς. Αύριο θα γίνει ένα παιχνίδι, με 14-15 παίκτες -σε ενδεχόμενο παράτασης- και σε αυτό το κομμάτι, η στατιστική είναι ένα μηδενικό. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Έχω αυτοπεποίθηση στην ομάδα μου και στη θέληση που έχουμε, να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Για τη χρήση του VAR και το αν αυτό αλλάζει τα δεδομένα:

«Δεν νομίζω πως θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Η μπάλα είναι εκεί, η φιλοσοφία θα είναι η ίδια. Ενδεχομένως με το VAR, να εξασφαλίζεται ότι οι αποφάσεις των διαιτητών θα είναι ακριβείς».


Για την απουσία φιλάθλων:

«Είμαι προπονητής, έχω πει ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να παίζεται με φιλάθλους. Λυπάμαι που ο κόσμος δεν θα είναι εδώ. Πρέπει όλοι μας να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένα. Δεν είμαι εγώ αυτός που παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Αν ήμουν, οι φίλαθλοι θα ήταν εδώ αύριο…».

Για το ρόλο που παίζει η θέληση σε τέτοια παιχνίδια:


«Μπορεί να αντιμετωπίσεις μία κατάσταση, όπου οι ομάδες πάνω-κάτω θα έχουν την ίδια θέληση. Ποιος θα κερδίσει σε αυτή την περίπτωση; Το παιχνίδι θα το πάρει η ομάδα που θα ξέρει περισσότερο να εκμεταλλευτεί την κάθε λεπτομέρεια. Η ομάδα που θα έχει αυτοπεποίθηση.  Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλος μας, αλλά εμείς έχουμε τεράστια θέληση να πάρουμε αυτό το τρόπαιο, που βρίσκεται εδώ».


Για το αν υπάρχει πίεση:


«Η πίεση υπάρχει πάντα. Ανεξάρτητα από το αν κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αν έχουμε παίξει δύο τελικούς με την ΑΕΚ. Αύριο είναι ένας τελικός και πρέπει να παρουσιαστούμε τέλειοι. Μέσα από αυτή την πίεση, πρέπει να παρουσιάσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».


Για τις απουσίες που υπάρχουν:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτό. Έχουμε ένα γκρουπ, με παίκτες που είναι διαθέσιμοι κι έχουν μεγάλη ευθύνη, που θα τους οδηγήσει να καλύψουν τις ανάγκες του παιχνιδιού. Σας έχω πει ξανά ότι αν ένα γκρουπ δουλεύει σωστά, όλα θα γίνουν όπως πρέπει, μέσα από τη δουλειά. Ενδεχομένως να υπάρξει μία αλλαγή στο στυλ και στις λεπτομέρειες αν θέλετε, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού θα συνεχίσει να μας δείχνει ικανοποίηση».

ΠΑΟΚτελικός κυπέλλουποδόσφαιρο