Αθλητισμός|12.05.2019 01:55

Ακπομ στο ethnos.gr: «Θα κοιμηθώ με το μετάλλιο»

Αντώνης Τσακαλέας

Πανευτυχής δήλωσε στο ethnos.gr ο Τσούμπα Ακπομ λίγο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου με το δικό του χρυσό γκολ. «Αυτό το γκολ ήταν κάτι το συναρπαστικό κι είμαι τόσο χαρούμενος. Είναι ωραίο το συναίσθημα» δήλωσε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος ερωτηθείς για τους λόγους που οδήγησαν τον Δικέφαλο στην κατάκτηση του τίτλου, πέραν βεβαίως του δικού τέρματος σχολίασε: «Η σκληρή δουλειά, η αποφασιστικότητα και πολλή ομαδική προσπάθεια». Οσο για το μετάλλιο που είχε περασμένο στον λαιμό του, δεν αρνήθηκε πως θα κοιμηθεί μ' αυτό στο προσκεφάλι του φορώντας μαζί και του Κυπέλλου... 

Λίγο αργότερα, ο MVP του τελικού θυμήθηκε τους μονολόγους που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν, αποκάλυψε όσα του είπε ο  Ραζβάν Λουτσέσκου αμέσως μετά τον τελικό και περιέγραψε το νικητήριο γκολ. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ανασκόπηση: «Είπα στον προπονητή ότι ανησυχούσα στην αρχή όταν δεν έπαιζα. Το τελείωμα είναι καλύτερο από το ξεκίνημα. Οταν δεν έπαιζα, έπρεπε να μείνω δυνατός».

Για τα όσα του είπε ο Λουτσέσκου: «Είστε σίγουροι; Με ρώτησε «μήπως στην αρχή έκανες κάποιες βλακείες;» και του είπα πως όντως αυτό είχε συμβεί. Μετά μου είπε για όσα δεν έκανα στο τακτικό κομμάτι, που όταν τα έκανα άρχισα να αγωνίζομαι…»

Για αν θα μείνει περισσότερο για να πανηγυρίσει: «Ναι, θα μείνω άλλες τέσσερις ημέρες, μαζί με κάποια μέλη την οικογένειά μου, και μετά θα πάω στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας».

Για το αν αυτή είναι η κορυφαία βραδιά στη καριέρα του, και το αν μπορεί να περιγράψει το γκολ: «Είδα τον Πέλκα να τρέχει με τη μπάλα, Ξέρω ως είναι γρήγορος και κινήθηκα για τη μπάλα. Ο Πέλκας μου την έδωσε στη πλάτη, και έπρεπε να σκεφτώ το τι θα κάνω. Επρεπε να αυτοσχεδιάσω και έκανα ψαλιδάκι. Το γκολ μπήκε και άρχισαν  να λένε πως είναι οφ σάιντ. Αγχώθηκα διότι έχουν ακυρωθεί πολλά γκολ μου. Τελικά, όλα πήγαν καλά».

Για το γιατί έκλαψε: «Διότι τον Σεπτέμβριο ξάπλωνα στο κρεβάτι μου και πριν κοιμηθώ αναρωτιώμουν για το που πηγαίνει η σεζόν για μένα, διότι δεν έπαιζα. Τελειώνει η σεζόν και έχω βάλει νικητήριο γκολ σε τελικό. Δεν είμαι συναισθηματικός αλλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα όλα αυτά…»

Για το αν ο Λουτσέσκου είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε: «Ενας από τους καλύτερους. Είναι ένας προπονητής που, ακόμα και ο καλύτερος παίκτης στο κόσμο να είσαι, για να παίξεις, πρέπει να κάνεις μόνο αυτά που σου ζητάει. Επρεπε να θυσιάσω πολλά από το παιχνίδι μου, να δουλέψω για την ομάδα για να παίξω. Αυτός είναι ο δρόμος για να γίνει καλύτερος. Ο Λουτσέσκου είναι πιεστικός και στη προπόνηση και στα παιχνίδια, σε πιέζει για να γίνεις καλύτερος».

Τσούμπα Ακπόμτελικός κυπέλλουΠΑΟΚ