Formula 1: Δεν πιάνονται οι Mercedes, κυρίαρχος ο Χάμιλτον
NewsroomΑυστραλία, Μπαχρέιν, Κίνα, Αζερμπαϊτζάν και τώρα Ισπανία. Η κυριαρχία της Mercedes στις πίστες της Formula 1 είναι πια αδιαμφισβήτητη. Και πώς να είναι διαφορετικά όταν τα «ασημένια βέλη» έχουν πετύχει πέντε σερί 1-2 από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος; Πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα ομάδας στην ιστορία της Formula 1!
Τούτη τη φορά εκείνος που πρωταγωνίστησε στην πίστα Καταλούνια ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος νίκησε τον ομόσταβλό του και πλέον -όπως όλα δείχνουν- βασικό του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου, Βάλτερι Μπότας.
Ο Αγγλος πιλότος προσπέρασε τον Φινλανδό, που είχε την pole position, στην πρώτη στροφή του αγώνα και κρατήθηκε στην κορυφή μέχρι να πέσει η καρό σημαία πανηγυρίζοντας για τρίτη φορά εφέτος. Παράλληλα, ξαναπέρασε και στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης των οδηγών, έχοντας πίσω του τον δεύτερο στον αγώνα Μπότας.
Το γκραν πρι της Βαρκελώνης πάντως μάλλον θα ξεχαστεί εύκολα καθώς δεν είχε να επιδείξει τίποτα το αξιοσημείωτο κι ελάχιστες μάχες. Ουσιαστικά, όπως άρχισε ο αγώνας κάπως έτσι τελείωσε με λίγες μεταβολές στην πρώτη πεντάδα.
Πίσω από τον Χάμιλτον, που πήρε έναν επιπλέον βαθμό χάρη στον ταχύτερο γύρο, τερμάτισαν οι Μπότας, Φεστάπεν, Φέτελ, Λεκλέρκ, Γκασλί, Μάγκνουσεν, Σάινθ, Κβίατ, και Γκροσζάν.
Η τελική κατάταξη
H βαθμολογία των οδηγών
- Moltbook: Ποιο είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για AI bots που... σχεδιάζουν την καταστροφή της ανθρωπότητας
- Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον νεκρό στη Νέα Πέραμο: Η αρπαγή, οι ένοπλοι, το τατουάζ και το παλαιότερο φονικό
- Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ θεάσεων η «Μεγάλη Χίμαιρα» – Η ζωή και ο θάνατος ενώνονται μέσα από το πάθος
- Προανήγγειλε επίσκεψη Τραμπ η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - «Γνωρίζω ότι θα έρθει στην Ελλάδα»