Αθλητισμός|12.05.2019 21:28

Πέλκας στο ethnos.gr: «Περήφανος ως αρχηγός, πατέρας μας ο Σαββίδης»

Γιάννης Σκόκας

Το ιδανικό φινάλε μιας ονειρεμένης σεζόν γράφτηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της 11ης Μαΐου. Η σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβεβαίωσε την εντός συνόρων κυριαρχία του (και) με την επικράτηση επί της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου. Δεν υπήρξε άνθρωπος στην οικογένεια του Δικεφάλου, που να μην χάρηκε με την κατάκτηση του τρίτου σερί Κυπέλλου που παράλληλα σφράγισε το ιστορικό νταμπλ. Υπήρξε όμως και κάποιος, ο οποίος ενδεχομένως χάρηκε… λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στον τελικό Δημήτρης Πέλκας δεν είχε συνεισφορά μόνο στη σπουδαία νίκη πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση, που είχε ως αποκορύφωμα την θαυμάσια ενέργεια και την ασίστ που έβγαλε στον «χρυσό» σκόρερ Τσούμπα Ακπομ, αλλά ήταν και ο εκλεκτός, ο οποίος κλήθηκε να σηκώσει πρώτος την κούπα ψηλά στον αττικό ουρανό.

Απόντος του λαβωμένου αρχηγού Αντρέ Βιεϊρίνια και έπειτα από την παραχώρηση που έκανε ο έτερος αρχηγός της ομάδας Στέλιος Μαλεζάς, ο Πέλκας έκανε το όνειρό του πραγματικότητα έπειτα από 13 χρόνια στο κλαμπ, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έγινε επαγγελματίας.

Η χαρά, η συγκίνηση και η περηφάνια ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του όταν βγήκε από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου κρατώντας αγκαλιά το Κύπελλο. «Νιώθω απέραντη περηφάνια που είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα» δήλωσε στο ethnos.gr ο 26χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος συμπλήρωσε: «Ηταν ένα όνειρο ζωής, ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Ελειπε και ο Αντρέ (σ.σ. Βιεϊρίνια), δεν έπαιζε και ο Στέλιος (σ.σ. Μαλεζάς), που είναι μια σημαία του ΠΑΟΚ και τον ευχαριστώ πολύ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία».

Η συναισθηματική φόρτιση ήταν έντονη για έναν ποδοσφαιριστή που μεγάλωσε μέσα στον ΠΑΟΚ, για ένα… Παοκτσάκι που ενσωματώθηκε περίπου 13 ετών στον Δικέφαλο και που 13 χρόνια αργότερα πανηγύρισε ως αρχηγός την ολοκλήρωση της σημαντικότερης στιγμής στην ιστορία του συλλόγου, την κατάκτηση ενός ιστορικού νταμπλ. «Είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό που συμβαίνει. Κάναμε το νταμπλ, πήραμε αήττητοι το πρωτάθλημα, έχουμε κατακτήσει τρία συνεχόμενα Κύπελλα. Βρίσκομαι 13 χρόνια στην ομάδα και τώρα ζω αυτές τις μοναδικές στιγμές. Είναι απερίγραπτη η χαρά» παραδέχθηκε ο άσος του ΠΑΟΚ.

«Πάντα μαζί μας ο Ιβάν Σαββίδης»

Ο Δημήτρης Πέλκας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως ευεργέτη του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι όλοι στην ομάδα τον νιώθουν σαν πατέρα τους. «Είναι πάντα μαζί μας, ακόμη κι όταν δεν είναι στο γήπεδο. Ηρθε στην Αθήνα, ήταν στο ξενοδοχείο, μας ακολουθεί παντού, μας πιστεύει πολύ. Είναι ευεργέτης της ομάδας και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που του δίνουμε τέτοιες χαρές. Είναι ο πατέρας μας. Του αξίζουν τέτοιες χαρές για όσα έχει κάνει για τον ΠΑΟΚ» δήλωσε ο διεθνής μέσος με βραχνιασμένη φωνή από τους έντονους πανηγυρισμούς.

Στη διάρκεια των 13 ετών που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, προφανώς και δεν ήταν όλα ρόδινα. Το αντίθετο. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές για τον ίδιο και την ομάδα. «Πραγματικά έτσι είναι. Πέρασαν δύσκολα χρόνια και έχω ακούσει και πολλά. Αλλά όλα αυτά σε κάνουν πιο δυνατό» σχολίασε ο αρχηγός των νικητών του τελικού, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εξαιρετική συνεργασία που είχε με τον Ακπομ στη φάση του γκολ. Μάλιστα αποκάλυψε χαμογελώντας όσα είπε στον σκόρερ πριν από τη σέντρα: «Του είπα ότι θα βάλει το γκολ, θα βγει MVP και θα σηκώσω εγώ το Κύπελλο».

«Σημαντικότερο λόγω νταμπλ και VAR»

Προηγουμένως, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα και ερωτηθείς αν αυτό το Κύπελλο είναι πιο σημαντικό από τα δύο προηγούμενα, σχολίασε: «Σίγουρα είναι πιο σημαντικό γιατί κάναμε το νταμπλ. Παίξαμε σε έναν τελικό με VAR για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση και είναι ιστορικό λόγω του νταμπλ».

Οσο για το αν νιώθει πλέον ως σημαντικό μέλος της Ιστορίας του ΠΑΟΚ, δίπλα στις προηγούμενες μεγάλες γενιές του Κούδα, του Σαράφη και των υπόλοιπων θρύλων του συλλόγου, απάντησε: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Νομίζω όλοι μας θα το νιώσουμε αργότερα».

Δείτε το ποστάρισμα του Πέλκα στο instagram μετά τον τελικό:

T

Κύπελλο ΕλλάδαςΠΑΟΚΙβάν ΣαββίδηςΔημήτρης Πέλκαςτελικός κυπέλλου