Αθλητισμός|13.05.2019 00:15

Τσιτσιπάς: Λύγισε από το Νο 1 Νόβακ Τζόκοβιτς στην αρένα της Μαδρίτης (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Η ξέφρενη πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Mάστερς 1000 της Μαδρίτης σταμάτησε πάνω στον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης από την Σερβία βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και νίκησε με 6-3, 6-4 τον τελικό..

Δείτε τις καλύτερες στιγμές...

Κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στον Ελληνα τενίστα ο οποίος έδειξε κουρασμένος και ολοκλήρωσε το σερί του μετά από 8 νίκες στο τουρ.

T

Ισοφάρισε το ρεκόρ του Ναδάλ

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 33ο τίτλο σε Μάστερς ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ραφαέλ Ναδάλ και έβαλε στο κασέ του 1.345.992 δολάρια.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρά την ήττα του εκτοξεύτηκε στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης και έβαλε στο ταμείο του 681.324 δολάρια.

T

Τρίτη φορά μετά το 2011 και το 2016

Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν σε εκπληκτική μέρα και μετά από 4 ματς πόιντς στο 2ο σετ πήρε το βαρύτιμο τρόπαιο για 3η φορά στην καριέρα του μετά το 2011 και το 2016.

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 33ο Masters τίτλο του ισοφαρίζοντας στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις τον τεράστιο αντίζηλό του, Ράφα Ναδάλ, και θα επιχειρήσει να τον προσπεράσει την επόμενη εβδομάδα, στο Masters της Ρώμης, ένα τουρνουά που στο παρελθόν έχει καταφέρει να κυριαρχήσει πολλές φορές.

T

Ετσι πήρε τη νίκη ο Νόλε

Η υπεροχή του Τζόκοβιτς φάνηκε από την αρχή απέναντι στον Τσιτσιπά που δεν είχε την σπιρτάδα του ημιτελικού απέναντι στον Ναδάλ. Ο Σέρβος με μπρέικ στο 2ο γκέιμ ξέφυγε γρήγορα 3-0 και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα που συντήρησε μέχρι το τέλος για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε τη μεγάλη προσπάθεια για να φέρει το ματς στα ίσια, ισορρόπησε τον αγώνα για τα 8 πρώτα γκέιμ. Ολα κρίθηκαν στο 9ο γκέιμ όταν ο Νόλε με φοβερές επιστροφές έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά και με 40-15 έκανε το 5-4. Μεγάλη μάχη έγινε στο 10ο γκέιμ με τον Τσιτσιπά να τα δίνει όλα για να κάνει μπρέικ αλλά ο Νόλε μετά από 4 ματς πόιντς έκανε το 6-4 και πήρε δίκαια τη νίκη. 

Συνέχεια στη Ρώμη

H συνέχεια θα δοθεί από αύριο στη Ρώμη όπου ο Τζόκοβιτς θα επιχειρήσει να κατακτήσει το 34ο Μάστερς ώστε να προσπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ ο Τσιτσιπάς θα επιχειρήσει να κάνει επιστροφή και πάλι σε ένα τελικό Μάστερς.

T

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν φανερό πως έμεινε από δυνάμεις μετά από ένα εξοντωτικό 15νθημερο με την κατάκτηση του τίτλου στο Εστορίλ και την πορεία του μέχρι τον τελικό της Μαδρίτης. Ηταν η δεύτερη παρουσία του Τσιτσιπά σε τελικό Μάστερς.

Ο 20χρονος τενίστας στην απονομή γνωρίζει την αποθέωση από τους Ισπανούς που βρέθηκαν στο θρυλικό «μαγικό κουτί»

«Με εμπνέει ο Τζόκοβιτς»

«Θέλω να συγχαρώ τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Με εμπνέει με αυτά που κάνει στο γήπεδο. Είναι ένας δάσκαλος για την πορεία μου στο τένις. Ευχαριστώ πολύ την οργανωτική επιτροπή, την ομάδα μου και τον κόσμο της Μαδρίτης που με υποστήριξε και που δημιούργησε αυτή τη μεγάλη γιορτή», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

T

Τζόκοβιτς: «Ευχαριστώ φίλε»!

Συγκινητική ήταν η στιγμή των δηλώσεων του Νόβακ Τζόκοβιτς: «Ευχαριστώ τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στέφανε είσαι ένα λαμπρό αστέρι στο τένις και είμαι μάρτυρας του μεγαλείου σου. Αυτό που θέλω να πω είναι για την προσωπικότητα σου και για την οικογένεια. Σε ξέρω από μικρό και παρακολουθώ την πρόοδο σου. Συνέχισε έτσι. Σε ευχαριστώ φίλε», δήλωσε ο Τζόκοβιτς και μάλιστα ο Σέρβος είπε το «ευχαριστώ φίλε» στα ελληνικά.

T

Ο Τζόκοβιτς αποθέωσε και τον αδελφό του Μάρκο που έχει αναλάβει προπονητής του Νόβακ και είναι ο πρώτος τίτλος της συνεργασίας τους.

ΤένιςΣπορΣτέφανος ΤσιτσιπάςΜαδρίτη ATPΝόβακ Τζόκοβιτς