Αθλητισμός|10.11.2018 22:52

Μαραθώνιος: Νίκος Λαμπρούλης: «Τρέχω για να νικήσω τον διαβήτη»

Κώστας Ασημακόπουλος

Ήταν λάτρης όλων των σπορ, της ποδηλασίας και των δροµικών εκδηλώσεων. Το 2016 ύστερα από αδιαθεσία οδηγήθηκε σε αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις. Τα αποτελέσµατα ήταν ένα σοκ, καθώς διαγνώσθηκε µε διαβήτη τύπου 1.

«Ηταν ένα σοκ για µένα. ∆εν ήξερα ούτε πώς απέκτησα την ασθένεια, ούτε τι έπρεπε να κάνω για να την αντιµετωπίσω. Μου απαγόρευσαν πολλά πράγµατα από τη διατροφή µου και τις καθηµερινές συνήθειές µου. Επρεπε να αλλάξω τη ζωή µου. Μου πήρε πολύ καιρό για να το ξεπεράσω και να καταφέρω να ελέγξω και πάλι την κατάσταση. Πήρα όµως αποφάσεις. Μεταξύ αυτών αφιερώθηκα στον αθλητισµό, έπαιξα πάλι µπάσκετ, αλλά πιο πολύ µου ταίριαζε η ποδηλασία και το τρέξιµο» είπε ο Νίκος Λαµπρούλης. Με την προτροπή του αδελφού του ασχολήθηκε µε τις µεγάλες αποστάσεις.

Τα αποτελέσµατα ήταν εντυπωσιακά στην υγεία του και στην ψυχολογία του: «Εχασα σωστά πολλά κιλά και αυτό ισορρόπησε κατά µεγάλο βαθµό το ζάχαρό µου. Από αγώνα σε αγώνα ανέβαζα τα χιλιόµετρα και τον βαθµό δυσκολίας µέχρι που έφτασα να τρέχω µαραθωνίους. Ειδικά ο µαραθώνιος της Αθήνας ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ετρεξα µε την οµάδα run to change diabetes». Λόγω της ασθένειάς του ακόµα και στη διαδροµή χρειάζεται να κάνει ενέσεις ινσουλίνης για την ασφάλειά του και την ισορροπία του σακχάρου: «Υπάρχουν πολλές προετοιµασίες που γίνονται την ώρα του αγώνα, αλλά πλέον έχω συνηθίσει. Ολα είναι µέσα στη ζωή.

Όταν εκτελείς προσεκτικά τις οδηγίες των γιατρών και προσέχεις τη φυσική σου κατάσταση δεν υπάρχει πρόβληµα. Η διαδροµή στον αυθεντικό είναι υπέροχη. Εχει τις δυσκολίες της αλλά και τους προορισµούς της. Μπαίνοντας στο Καλλιµάρµαρο νιώθεις δέος και τεράστια ικανοποίηση. Είναι µια συγκίνηση που δεν µπορεί να στην προσφέρει καµία άλλη εκδήλωση. Εισπράττεις την αποθέωση από το κοινό και φορτίζεις µε την ενέργεια που σου δίνει ο κόσµος».

μαραθώνιος36ος αυθεντικός Μαραθωνίος Αθηνώνκλασσικός μαραθώνιος