Αθλητισμός|10.11.2018 19:48

ΠΑΟ: «Μέσα» ο Μαυρομμάτης εκτός ο Γιόχανσον

Κώστας Γουλής

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στον Γιώργο Δώνη η σαββατιάτικη (10 Νοεμβρίου), τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού, πριν από το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (7.30 μ.μ.,NS1). Το ζητούμενο για τον 49χρονο τεχνικό ήταν η κατάσταση και ο βαθμός ετοιμότητας των Φάνη Μαυρομμάτη και Ματίας Γιόχανσον, οι οποίοι αποχώρησαν με μικροτραυματισμούς στην προπόνηση της Παρασκευής. Ο 21χρονος στόπερ υπέφερε από συμπτώματα περιοστίτιδας και στις δύο κνήμες. Επί ένα 24ωρο μάλιστα, ακολούθησε αγωγή με αντιφλεγμονώδη και φυσικοθεραπεία, η οποία απέδωσε τάχιστα, καθώς και το ιατρικό τιμ των «πράσινων» -έπειτα από επανέλεγχο που έκανε στον νεαρό αμυντικό το μεσημέρι του Σαββάτου- έδωσε το «ΟΚ» για την παρουσία του στο προπονητικό πρόγραμμα και στο ντέρμπι.

Στον αντίποδα, δεν ήταν αντίστοιχα καλά τα νέα για τον Γιόχανσον. Ο Σουηδός φουλ μπακ, που είχε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο την Παρασκευή, ακολούθησε το πρόγραμμα, όμως λίγο πριν το τέλος της προπόνησης αποχώρησε εκ νέου, λέγοντας «δεν μπορώ άλλο, πονάω…». Ο Δώνης τον συμπεριέλαβε στην 21μελή αποστολή που κατέλυσε το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων κι έχει διάθεση να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού μιλήσει πρώτα μαζί του. Οι πιθανότητες παρουσίας του, ακόμη και στην 18άδα είναι ελάχιστες, αν και υπάρχει ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο να παίξει με ένεση κι εν συνεχεία να «αποφορτιστεί» για 7-10 μέρες, δεδομένου ότι ακολουθεί και η διακοπή των εθνικών ομάδων.

Από εκεί και πέρα πλην του Γιόχανσον, οι υπόλοιποι 20 που συμπεριέλαβε ο Δώνης στην αποστολή για το μεγάλο clasico με τον Ολυμπιακό, είναι οι Κότσαρης, Διούδης, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Στάικος, Δώνης, Κάτσε, Μουνιέ, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Μακέντα.

Έως 6 εβδομάδες «off» o Σέχου

Ο 18χρονος επιθετικός Χρήστος Σέχου (η απουσία του οποίου κόστισε ακριβά στην Κ19 του Παναθηναϊκού στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), υποβάλεται σε φυσικοθεραπευτική αγωγή για σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών. Η μαγνητική τομογραφία στην περιοχή έδειξε οστικό οίδημα της ηβικής σύμφυσης. Η πορεία της αποθεραπείας του θα αξιολογείται συνεχώς, ενώ η πρώτη εκτίμηση είναι για αποχή από τις προπονήσεις για 5-6 εβδομάδες.

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός