Αθλητισμός|13.05.2019 19:54

Τσιτσιπάς: Μέχρι που μπορεί να φτάσει στην παγκόσμια κατάταξη εντός του 2019;

Κώστας Ασημακόπουλος

Στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του παγκοσμίου τένις εκτοξεύτηκε και επισήμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την παρουσία του στον τελικό του Μάστερς στη Μαδρίτη και διεκδικεί την 6η θέση από τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι που βρίσκεται μπροστά του στο Νο 6 με διαφορά μόλις 70 βαθμών. Ο Τσιτσιπάς έσπασε και το φράγμα του Μάρκου Παγδατή που είχε σκαρφαλώσει στο Νο8.

Στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Γερμανός Σάσα Ζβέρεφ τον οποίο ο Τσιτσιπάς νίκησε στον προημιτελικό της Μαδρίτης.

Η διαφορά του Τσιτσιπά με τον Ζβέρεφ είναι 955 βαθμοί, αλλά ο Γερμανός έχει μπροστά του να υπερασπιστεί του 600 βαθμούς από την περσινή παρουσία του στη Ρώμη αλλά και τους 360 βαθμούς από την παρουσία του στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης καθώς το 2018 στην Ρώμη έφτασε μέχρι τον β΄γύρο όπως και στο Παρίσι.

Με άλλα λόγια ο Τσιτσιπάς εφόσον καταφέρει να κάνει καλές εμφανίσεις στη Ρώμη και στο Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι θα χτυπήσει ευθέως την 5η θέση αλλά όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της θεωρίας.

Ο Τσιτσιπάς έχει ανεβάσει το επίπεδο σταθερότητας αλλά δεν είναι μηχανή.

Ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει πολλούς ειδικούς περί του τένις να εκτιμούν πως εάν ο Τσιτσιπάς έχει σταθερή πορεία όλο το 2019 και ειδικά στα τουρνουά που θα γίνουν στο χορτάρι μέσα στο καλοκαίρι αλλά και στη σκληρή επιφάνεια που θα ολοκληρώσουν τη σεζόν τότε θεωρούν πως είναι εφικτή ακόμα και η κατάκτηση της 4ης θέσης.

Φυσικά κανείς δε μπορεί να προβλέψει το θα γίνει στις δύο ακραίες περιπτώσεις, δηλαδή, να έχει μία πιθανή ατυχία σχετικά με την αγωνιστική του κατάσταση (που όλοι απεύχονται) ή να έχει παρουσίες σε τελικούς Μάστερς και Γκραντ Σλαμ που θα τον φέρουν ίσως και μέσα στο Top-3 αγγίζοντας τις ιστορικές επιδόσεις των Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ.

Με τον 17χρονο Σινέρ ο Τσιτσιπάς

O Στέφανος Τσιτσιπάς την Tετάρτη 15/5 στον Β΄γύρο του Μάστερς στη Ρώμη θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιανίκ Σινέρ Νο 262 στην παγκόσμια κατάταξη και λογικά αναμένεται να έχει εύκολο πέρασμα στον Γ΄γύρο όπου πολύ πιθανό να βρεθεί αντίπαλος του Τσονγκά ή του Φονίνι. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε και αυτός άνευ αγώνα στον Β΄γύρο και θα αντιμετωπίσει τον Σαποβάλοβ.

 

Στο Νο 39 η Σάκκαρη

Στον Α΄γύρο του ταμπλό στη Ρώμη η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Τρίτη 14/5 την Ρωσίδα Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (Νο35). Η Σάκκαρη στην παγκόσμια καταταξης παρέμεινε στο Νο.39, ενώ στο Νο1 είναι η Ναόμι Οσάκα 

Hellas, Hellas Tsitsipas: Το «μαγικό κουτί» της Μαδρίτης έβγαλε νικητές Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά (vid)

Τσιτσιπάς: Λύγισε από το Νο 1 Νόβακ Τζόκοβιτς στην αρένα της Μαδρίτης (vid)

Τσιτσιπάς: Επική νίκη επί του Ναδάλ στη Μαδρίτη και παίζει τελικό με Τζόκοβιτς (vid)

Πρίγκιπας στο Εστορίλ ο Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον τρίτο τίτλο του (pics, vids)

παγκόσμια κατάταξη τένιςΤένιςΜαδρίτη ATPΡώμη ATPΣπορΣτέφανος Τσιτσιπάς